Vandaag blogt Marije over scharrelen. Dat is gewoon.. Net als een boterham met pindakaas & banaan proberen! 😉

Het lijkt heel interessant, maar wat levert het je nou eigenlijk op? Dat vroeg ik me dus laatst af, toen ik het met een vriendin had over het fenomeen: scharrelen. Oftewel, afspreken met iemand om bepaalde fysieke redenen en dus niet om hand in hand cadeautjes voor je moeder te kopen.

Je kunt het vergelijken met een boterham pindakaas met banaan. Sommigen hebben het al eens geprobeerd en zijn er helemaal wild van, en sommigen moeten er niets van hebben. Het is iets nieuws, iets wat je nog niet kent. De eerste hap is spannend, want wat kan je verwachten? Misschien is deze combinatie voor jou toch niet zo lekker en ga je gewoon over op een normale boterham met hagelslag.

Toch zijn er genoeg vriendinnen die wel van die smaak houden en iedere week zo’n broodje pinda-banaan smeren. Niet omdat ze het zo super lekker vinden, maar omdat er op dit moment even niks anders nieuws te vinden is. Het is wel oké en beschikbaar, dus waarom niet?

Tja, daar zit wat in denk je. Dus besluit je om de dag erop ook nog maar eens een broodje pinda-banaan te smeren. Langzamerhand raken je broodje en jij aan elkaar gewend, en gaat het vertrouwd aan voelen. Je betrapt jezelf erop dat je steeds vaker aan hem denkt en dat je wel weer zo’n boterham lust. En nu, dames, is het tijd om de situatie te overdenken!

Er zit namelijk een kleine scheiding tussen iets lekker vinden en houden van. Want wanneer hou je alleen maar van een boterham en wanneer vind je hem alleen maar lekker? Gelukkig sta je er niet alleen voor, want meestal heeft de boterham ook nog een mening. Misschien wil de boterham wel niet meer besmeerd worden, en is hij dus niet meer beschikbaar. In dit geval moet je opzoek naar een nieuwe scharrel.

En als dit geen optie is, ben je dus van de boterham gaan houden. Dan moet je hem gaan uitleggen dat hij echt je favoriete smaak is, en geen andere boterham hem kan vervangen.

Liefs,

Marije