Lisanne heeft een nieuwe hobby: scrapbooking.

Hou je van creatief zijn, ga je graag met een schaar, lijm en papier aan de gang? Dan is scrapbooken echt iets voor jou! Scrapbooken (Jaha, het is een echt woord, nou ja dit is de engelse term. Klinkt beter dan plakboek maken toch?) is een manier om je lekker uit te leven met plaatjes of foto’s. Hiervan maak je dan een collage. Hoe je dat doet is aan jou. Je persoonlijkheid kun je terug zien in je collage. Ben je druk/rustig? Dan sluit je collage hier waarschijnlijk bij aan.

Vorige week donderdag had ik opeens een creatieve bui en ben ik heerlijk een middagje gaan scrapbooken. Ik heb een berg oude tijdschriften gepakt en ben enthousiast aan de slag gegaan. Toen ik een hele berg plaatjes had, ging ik mijn thema verzinnen. Het thema is pink geworden. Na heel wat gepuzzel en geknip, is er een resultaat uitgekomen. (zie afbeelding). Ik ben blij met het resultaat.

Waarom ik al zolang niet meer heb gescrapbooked? Tsja, tijdgebrek hè? Wij als drukke puberende scholieren hebben alles behalve tijd. Verder kun je tegenwoordig alles doen op het internet. Je kunt ook scrapbooken op internet, maar is het niet veel leuker om met lijm aan de slag te gaan? Ik vind van wel!

Dus pak je schaar, de lijm en een vel papier en leef je helemaal uit!

Lots of love,
Lisanne