Goodbye, Ciao, Adieu, Aufwiedersehen…

Ja, je ziet het goed op de foto hiernaast. De allereerste Nederlandse CosmoGIRL! ever, naast het nieuwste exemplaar met covergirl Emma Roberts.

Maar waarom deze foto? In 2003 lag CG! voor het eerst in de winkels. En ik kocht hem meteen. Niet lang daarna kreeg ik na veel zeuren een abo mét dekbedovertrekset (die hier nog steeds in de kast ligt). Zeker drie, misschien wel vier jaar heb ik CosmoGIRL! elke maand in de bus gehad. Naast dat ik hoopte dat hij wekelijks uit zou komen in plaats van maandelijks, droomde ik er ook van om ooit bij CG! te mogen werken. En als ik deze foto nu zie, kan ik bijna niet geloven dat het me gelukt is, 8 jaar later. (Wow, ik klink oud!)

CosmoGIRL! is all about Born To Lead zijn. Zelfvertrouwen hebben, lekker in je vel zitten en doen wat je gelukkig maakt. Ik wist niet helemaal zeker of schrijven voor mij bij dat laatste zou horen, maar toch ging ik na de middelbare school journalistiek studeren. Hoewel ik in de eerste twee jaar veel heb geleerd, begon ik in de derde eindelijk aan het onderdeel waar ik voor gekomen was: tijdschriften maken! Daarna duurde het toch nog bijna een jaar voordat ik eindelijk mijn lijstje met favoriete stageplaatsen kon inleveren.

En nu zit ik hier. Zes maanden lang was ik onderdeel van die supergezellige redactie (hoe ga ik jullie omschrijven zonder dat ik al te slijmerig overkom?), waar ik zo lang van droomde. Het voelde toch wel gek om twee weken geleden al afscheid te nemen van Saskia, die op vakantie ging en die ik niet meer zou zien. Vorige week nam de redactie afscheid van entertainmentredactrice Sara. En vandaag ben ik aan de beurt…

Ik begin nu ook pas goed te begrijpen waarom mijn docent tijdschriften maken een verslaving noemde. Je bent er constant mee bezig, of je nu wilt of niet. En het is leuk! Vandaar ook dat ik denk dat ik de komende paar weken nog wel wat afkickverschijnselen heb. De website dagelijks checken, proberen mijn mail te openen… De CG! Facebook, Twitter en Hyves ieder uur checken en natuurlijk kan ik geen winkel in zonder eerst alle CosmoGIRL!’s op hun plaats te zetten (helemaal voor aan in het vak) en alle klanten erop te wijzen dat de CG! deze maand écht de moeite waard is!

Kortom: mijn stage bij CG! made me Born To Lead!


Dit zijn alle nummers waar ik tot nu toe aan mee heb gewerkt. En met alle nummers die er nog aankomen, maak ik de rest van “Girl” ook nog wel compleet.


Tijdens mijn stage heb ik veel leuke dingen meegemaakt. Zo mocht ik mee op redactie-uitje en dus kwam ik ‘s avonds thuis met heerlijke cupcakes!


Zoals gezegd nam entertainmentredactrice Sara vorige week afscheid. Ze had voor iedereen een hele leuke dvd uitgezocht!


Tripjes, verjaardagen, afscheidsfeestjes, babyshowers… Alles op de CG! redactie is reden voor een feestje. En bij een feestje hoort natuurlijk lekkers! Seriously, in een half jaar heb ik nog nooit zoveel taart/koekjes/chocolade op! 😉

Liefs,
Annemarie