Wat is echt not done op Facebook? Femke vertelt het je in haar nieuwste blog over Social Media don’ts!

Vijf dingen die je volgens hem beter kunt laten op Facebook…

1. Miss Sherlock Holmes
Jongens hebben er een hekel aan als hun profiel volledig wordt uitgepluist. Ga dus niet op zoek naar zijn flirterige reacties op foto’s van andere dames. En vermijd vragen als “wie is dat nu weer?” wanneer je ziet dat hij online vriendschap sluit met een vrouw. Op die manier lijkt het alsof je hem niet vertrouwt, terwijl (let’s face the facts) alles wat hij doet zichtbaar is voor iedereen.

2. Facebook’s Next Top Model
Ladies, het is écht waar: de meeste jongens vinden geposeerde foto’s maar niets. Vooral de poging om op een model te lijken – getuite lippen en in het niets staren – jaagt ze de stuipen op het lijf. Een profielfoto waarop je glimlacht is een betere keuze, zo kom je vriendelijker over. Zorg ook dat er voldoende foto’s met vriendinnen online staan, anders loop je de kans dat hij denkt dat je eenzaam bent en niets beter te doen hebt dan foto’s van jezelf te nemen.

3. ”Wow, ik heb zojuist de grootste drol ever geproduceerd”
Niemand zit te wachten op een gedetailleerde beschrijving over wat je gegeten hebt, dat je net naar de wc bent geweest, welke serie je nu aan het kijken bent etc. Ook hij niet.

4. Miss ‘I Wanna Share Everything’
Hoeveel ongeluk je ook al hebt gehad in de liefde, het levert je niets op om te verkondigen dat jongens hartenbrekers of leugenaars zijn. Integendeel, je vriendje in spé zal daaruit afleiden dat je overhaaste conclusies trekt en zich minder geroepen voelen om je beter te leren kennen.

5. Boyfriend To-Be
Stel: je hebt eindelijk een date met die ene jongen. Jullie gaan iets drinken en in al je enthousiasme maak je een foto van jullie tweeën. Na het afspraakje stel je de foto in als profielafbeelding en tag je je love interest – al is het maar om hem te showen aan je vriendinnen. Hij vindt echter dat je te hard van stapel loopt. De kans op een toekomstige relatie wordt met de minuut kleiner…

Op welke social media don’t heb jij jezelf ooit betrapt?

Liefs,
Femke
www.youniqueblog.blogspot.com

Foto: weheartit.com