Voor – en nadelen van social media volgens Ying…

Tegenwoordig wordt je ermee platgegooid. Twitter, Facebook, Hyves, Myspace etc. Iedereen wilt up-to-date van elkaar blijven. Alsof we bang zijn iets te missen uit het leven van vrienden. Aan de andere kant ben je wel altijd op de hoogte van wat je vrienden uitspoken.

Volgens mij zijn er weinig jongeren die niet op Twitter, Hyves of Facebook zitten in Nederland. Van de meeste die ik ken zijn er maar 2 die er niet op zitten. De rest heeft wel een account, maar ze zijn lang niet allemaal actief met posts plaatsen. Daar tegenover staan de mensen die iets té actief posts plaatsen…

Veel ouderen zijn ook bang voor de sociale media onder jongeren. Volgens hen heeft het veel invloed op de jongeren. Vroeger belde je iemand op als je hem wilde spreken, nu plaats je gewoon een berichtje op iemand zijn Facebook. Het sociale leven wordt niet meer in real life, maar op internet.

Eigenlijk is het allemaal wel een beetje onzin. Want er zijn ook genoeg mensen die normaal ermee omgaan. Hoewel ik de bezorgdheid ook wel een beetje snap, vroeger was het: ‘Vertel het alsjeblieft niet door!’ en nu is het: ‘Zet het alsjeblieft niet op Twitter’. Wat veel mensen dan ook vergeten is dat de hele wereld kan meegenieten van je avonturen als je je profiel niet beveiligd.

Sociale media is dus handig om op de hoogte te blijven van je vrienden en contacten die je weinig ziet. Zolang we er met mate mee omgaan en niet allemaal rare berichtjes op gaan zetten, want iedereen kan meegenieten. En iets wat je op het internet hebt gezet, gaat er nooit meer af.

Liefs,

Ying

Ps: Over sociale media gesproken, volg Cosmogirl!

Twitter:twitter.com/#!/CosmoGirl_NL
Facebook: www.facebook.com/cosmogirl.nl
en Hyves: officialcghyve.hyves.nl/