Femke heeft de beste trucjes!

Olivia Palermo, de gevreesde socialite uit The City, wist iedereen om haar heen stuk voor stuk om haar vinger te winden. Tijdens mijn opleiding hou ik me regelmatig bezig met aantrekkingskracht. Hierbij een aantal trucjes die misschien ook jullie kunnen helpen…

– Als je denkt dat iemand naar je aan het kijken is: gaap! Als diegene ook gaapt, dan was deze zeker naar je aan het kijken. (gapen is aanstekelijk).

-Heb je het gevoel dat iemand je niet aardig vind? Vraag of je bijvoorbeeld zijn of haar pen mag lenen. Dit is een psychologisch trucje waardoor de ander je aardiger zal gaan vinden.

-Ben je aan het praten met iemand, maar heb je het gevoel dat deze niet zo geïnteresseerd is? Verander je lichaamshouding en sla bijvoorbeeld je armen over elkaar. Als je gesprekspartner dit ook doet, dan is deze zeer waarschijnlijk wel geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt.

-Als je heel graag iets wilt doen, moet je het voorstellen en niet vragen. Dus niet: ‘’Zullen we naar de bioscoop gaan?’’, maar ‘’Kom, we gaan naar de bioscoop toe’’. Weinig mensen die hier weerstand aan kunnen bieden…

-Als je voor het eerst iemand ontmoet, zeg dan zijn of haar naam zo vaak als het kan. Dit zorgt ervoor dat je de naam makkelijker onthoudt en hij of zij zal je sneller aardig vinden. But don’t overdo it!

-Eerlijk is eerlijk: mensen praten graag over zichzelf. Dus stel veel vragen en mensen zullen een positiever beeld van je krijgen, omdat je zo geïnteresseerd lijkt.

Een laatste opmerking: het is natuurlijk wel belangrijk om oprecht te blijven. Je hoeft echt niet met iedereen bevriend te zijn en niet iedereen hoeft jou aardig te vinden. Maar het is handig om te weten, right?

Liefs,
Femke

Foto: Bron