Lisanne bezocht Spijkers & Spijkers op de Amsterdam Fashion Week. Hoe bracht ze het er vanaf op vrijdag de dertiende?

Vrijdag de dertiende bezocht ik voor de derde keer de Amsterdam Fashion Week. Deze keer was de show van het modeduo Spijkers en Spijkers aan de beurt. Natuurlijk keek ik hier erg naar uit en zat ik al een week van tevoren met outfit stress, helemaal nu het ook nog vrijdag de dertiende bleek te zijn. Niet dat ik bijgelovig ben, maar over het algemeen ben ik wel een pechvogel. Er gebeuren bij mij altijd kleine ongelukjes.

Toch stapte ik vrijdag zo gewoon mogelijk de auto in en probeerde ik niet te denken aan het feit dat het de 13e was. De rest van de dag was dit ook niet meer nodig. Vanaf zes uur kon ik mijn kaart ophalen en half zeven zou de show beginnen. Door wat vertragingen op de weg naar Amsterdam kwam ik pas kwart over zes aan. Toen ik op het punt stond om naar binnen te gaan, werd ik aangehouden door twee streetstyle fotografen. Of ze mij even op de foto mochten nemen? Maar natuurlijk.

Vijf minuten later kon ik eindelijk naar binnen. Ik wilde naar de Persbalie toelopen, maar er stond een lange rij. Dat werd dus wachten. In dit geval was het niet zo erg, want ik kon allemaal fashionable people spotten. In de tussentijd tikte de klok wel door. In het bezit van mijn kaart haastte ik me naar de zaal. Daar aangekomen bleek bijna de hele fashion crowd er al te zitten. Snel zocht ik mijn plek op en twee tellen later begon de show.

De show genaamd ‘I am training, don’t kiss me’ was één groot feest. Het thema was circus en dat was terug te zien in de kleding. Ook de muziek droeg hier een steentje aan bij. Het feestje was helemaal compleet toen er een model met een hond over de catwalk liep.

De collectie bestond uit stukken met fleurige prints, pasteltinten gecombineerd met hardere kleuren en de nodige dosis zwart. Het leuke aan de lijn vind ik, is dat de kleding vrouwelijk is en draagbaar. Dit modeduo staat erom bekend dat ze werken met lijnen en geometrische vormen en dat was ook in deze collectie weer terug te zien.

Als ik de stukken met mijn eigen stijl vergelijk, zou ik ze zeker dragen. Daarom ben ik ook erg blij dat ik deze show heb bezocht. Mijn favorieten waren deze twee geweldige pakken…

… en deze twee jurkjes.

Naast mijn favorieten werd er natuurlijk veel meer geshowd:

Verder viel mijn oog ook meteen op de zonnebrillen die sommige modellen op hadden. Wauw, wat zou ik die graag willen hebben! Ook heb ik zelf tijdens deze show foto’s geschoten, maar helaas zijn deze niet zo goed gelukt. Ben je toch benieuwd? Neem dan een kijkje op mijn blog: www.fashionableandme.com

Lots of love,
Lisanne

Bron foto’s: www.teampeterstigter.com