Kun je beter spijt hebben van de dingen die je wél gedaan hebt, of de dingen die je níet gedaan hebt?

Ze zeggen dat je beter spijt van dingen kan hebben die je wél hebt gedaan, dan spijt van dingen hebben die je niet hebt gedaan. Meestal hebben mensen van beide dingen spijt.

Maar vooral van de eerste, omdat je het verleden helaas niet terug kan draaien, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Daarom komen hier een paar confessions van mij, van de dingen waarvan ik spijt heb en ook de dingen waar ik zeker geen spijt van heb.

Dingen waar ik spijt van heb:
• Dat ik de geweldige witte Guess sleehakjes niet heb gekocht op de Girlsfair vorig jaar. Ik was bang dat me moeder ze niet leuk zou vinden. En ze waren maar €15,-!

• Dat ik het zolang vol gehouden heb met een jongen die het niet waard was. Hij wilde geen relatie met mij vanwege mijn Chinese uiterlijk en schaamde zich voor zijn vrienden. Ik had hem meteen de waarheid moeten vertellen en niet zolang moeten wachten op iets wat toch niet kwam.

• Dat ik van hockey af ben gegaan en op 3 andere sporten ben gegaan. De 3 andere sporten zijn ook heel leuk, maar zal nooit mijn liefde voor het spelletje weghalen. Ik mis het om elke week met een team op stap te gaan en een wedstrijdje te spelen.

• Dat ik geen dansauditie heb gedaan voor het toneelstuk op school. Ik was bang dat ik niet goed genoeg was en wilde mezelf niet voor paal zetten. Achteraf bleek dat er heel weinig dansers waren en dat ze juist mensen nodig hadden die ervaring hadden met danspasjes leren.

En nu de dingen waar ik zeker geen spijt van heb:
• Dat ik dit jaar weer toneelauditie heb gedaan, ook al werd ik vorig jaar afgewezen. Ik was dit jaar ook niet door, maar mijn auditie was goed genoeg om een reserve te zijn. Zelfs de mensen die er ook vorig jaar inzaten vonden dat ik het goed deed.

• Dat ik met een jongen die ik niet kende op een soort van date ben gegaan. (Normaal zou ik uit verlegenheid niets meer kunnen zeggen.) Wat je allemaal in mijn blog van vorige week kon lezen. Uiteindelijk had ik een heel leuke dag en hij is nu dan ook mijn vriendje!

• Dat ik heb besloten in de zomervakantie in mijn eentje 3 weken op de campus in Engeland te zitten. Daardoor heb ik heel veel mensen uit allerlei landen leren kennen en veel vriendschappen eraan over gehouden.

• Dat ik gepraat heb over mijn problemen en toegegeven heb dat ik mezelf destijds niet sterk genoeg vond en dat ik het even allemaal niet meer zag zitten. Door hulp en alles sta ik nu sterker in mijn schoenen dan ooit.

Zoals je ziet heb ik spijt van dingen die ik wel heb gedaan en dingen die ik niet heb gedaan. Van spijt kan je leren, maar blijf er zeker niet te lang in hangen. Het leven is veel te leuk om ergens spijt van te hebben! 😉

Liefs,

Ying

Beeld: lifewithsoul.com