Lichten aan, het doek op en let’s dance!

Aanstaande zondag is het zover, dan heb ik mijn allereerste dansshow. Ik heb er heel veel zin in, maar ben stiekem ook wel een beetje zenuwachtig. Voor het eerst sta ik voor heel veel mensen in Studio 21 te dansen.

Al die mensen die je aankijken, wat zullen ze wel allemaal niet van me denken? Weet ik de pasjes nog wel? Hoe houd ik mijn hoofd cool?

De beste tip zou daartegen zijn, gewoon niet zenuwachtig zijn. Maar ja, dat is soort van onmogelijk. Natuurlijk kan ik wel proberen mijn eigen zenuwen te verminderen. Dus daarom is het handiger om even een momentje te pakken voordat je opgaat. Rustig in en uit ademen en focussen op het ding dat je straks gaat doen.

Of gewoon in je hoofd zeggen dat je het kan. Zolang je in jezelf gelooft, is bijna alles mogelijk. Niet bang zijn om iets te durven, maar gewoon knallen. Het is nu of nooit en het is dan zonde als je er niet alles hebt kunnen uithalen wat erin zit. Just believe!

En hoe gaan jullie om met zenuwen? Voor welke dingen zijn jullie zenuwachtig? Of heb je daar niet zoveel last van? Laat het me allemaal weten, alle hulp en tips zijn namelijk welkom. Hopelijk ga ik knallen zondag en zijn jullie de volgende keer ook wat minder zenuwachtig als jullie iets belangrijks hebben.

Veel liefs,

Ying

P.s: een toepasselijk liedje van Glee: Don’t stop believing