Esmee Droog (21) woont in Enschede en studeert Psychologie. Voor de CG!-site maakt ze streetstyle-blogs en schrijft ze over fashion.

Wat is jouw stijl?
“Ik hou van classy, zoals jurkjes, blazers, en pumps met hier en daar wat vintage. Ik kan uren rommelmarktjes en tweedehands winkels afstruinen opzoek naar een paar designer pumps of een leuk tasje. Ik probeer nieuw en vintage te mixen voor een leuk effect.”

Wat zijn je favoriete winkels/merken?
“Ik vind dat als je goed zoekt, je overal wel iets leuks kan vinden! Maar vaak slaag ik toch bij dezelfde winkels: H&M, Zara, Topshop, Primark etc. Ik vind het ook geweldig om leuke dingen op internet te vinden, zoals op asos.com en mywardrobe.com.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Ik kijk vooral rond overal waar ik kom, op straat, met uitgaan, in bladen en vooral veel op fashionblogs van andere meiden. Ik vind het een kunst om iets je eigen stijl te maken, en niet helemaal kopieren van een ander!”

Wat inspireerde je om te bloggen over “streetstyle”?
“Vaak krijgen we modellen voorgeschoteld in bladen, op tv, en internet. Terwijl het helemaal niet realistisch is om je daar aan proberen te meten. Met foto’s van meiden zoals jij is het veel minder moeilijk om jezelf in die kledingstijl of dat ene jurkje te zien! Er zijn maar weinig meiden die aan de strenge eisen van een model voldoen. Er zijn veel meer niet-modellen! Dat wil ik laten zien, meiden met misschien niet de ”juiste” lengte of kledingmaat, die er toch fantastisch uitzien!”

xox Esmee.