Nina woont in Parijs en houdt ons elke week op de hoogte van haar Franse avonturen!

Ik woon nu al een tijdje in Parijs en ik ben echt van de stad gaan houden. Iedere dag kan ik een beetje beter met iedereen praten en iedere week maak ik nieuwe dingen mee. Parijs is echt mijn stad geworden en ik heb dan ook besloten om hier nog even te blijven!

Dat dacht ik tenminste. Ik zag het al helemaal voor me: studie mode ontwerpen in de stad van de mode, kamertje ergens in Parijs waar ik als ik de deur uitloop mijn neus stoot tegen de Eiffeltoren, Arc de Triomph of de Sacre Coeur en een leuk baantje ergens in de horeca waardoor ik nog vlotter Frans leer babbelen.

Ik heb mijn gastmoeder al om hulp gevraagd. Ik vroeg haar of ze een organisatie wist om hier een kamer of een klein appartementje te vinden. Ze gaf me de tip om eerst naar een school te zoeken en dan pas naar een kamer. Het zit namelijk zo: als ik een school heb in het zuiden van Parijs en een kamer in het noorden, ben ik al snel dagelijks 2 uur aan het reizen in de metro. Dat is niet zo prachtig natuurlijk.

Toen ben ik dus op zoek gegaan naar een opleiding in de mode. Mijn gastmoeder had me al wat tijdschriftjes meegegeven over studiekeuzes van Simon (de oudste koter van 15) waar mijn oog al snel gevallen was op Formamod, een Franse school gespecialiseerd in mode ontwerpen. Beetje rondgeneusd op de site, zag er allemaal prima uit. TOTDAT… ik bij het kopje “kosten” kwam.

Daar viel ik me toch bijna van mijn kruk! Halelujah, bijna negenduizend euro voor alleen het eerste jaar! Ik ben even verder gaan kijken bij andere scholen, maar ik ben toch wel een stuk of 5 keer bijna van mijn kruk gevallen. De prijzen hier liggen allemaal tussen de zeven- en de negenduizend euro voor alleen het eerste jaar studie. Nou heb ik financieel niks te klagen, maar dat bedrag kan ik van ze lang-zal-ze-leven niet even uit mijn mouw schudden…

Ik ben al op zoek naar studiefinanciering, beurzen, rijke familieleden die op sterven liggen, maar het heeft nog niet gebaat… Ik blijf nog even zoeken en ik heb al verschillende scholen gemaild voor een afspraak, hopelijk dat ze mij kunnen helpen…

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Nina