Vera’s make-up tas is klaar voor de zomer!

De zomer vraagt voor een aangepaste make-uproutine. Foundation zweet je er binnen no time af, net als mascara die voordat je het door hebt zo op je kin zit. Welke producten zijn fijn om te gebruiken in de zomer? Met welke make-up kan je nog even good looking met meer dan 30 graden een dagje shoppen, of het zwembad in springen?

Eyeliner en mascara
Er zijn veel waterproof eyeliners en mascara’s te vinden in de Nederlandse drogisterijen. Ookal gebruik je ze misschien maar een maandje, eyeliner en mascara zitten ook na een poolparty nog mooi. Zowel budgetmerk Essence en Catrice hebben wel waterproof eyeliners en mascara’s

Poeder
Foundation en concealer is meer iets voor in de winter, laat deze zomers lekker liggen. Je straalt al vanzelf! Met een lichtbruine teint heb je vrijwel geen gezichtsmake-up meer nodig, enkel een shimmery bronzer, blush of highlighter voor op je wangen. Zo benadruk je je bruine kleurtje nog meer en is de zomerse glow compleet.

Lipgloss en lipbalsem
We maken het lijstje af met lipgloss en lipbalsem. Die eerste is vooral leuk tijdens een feestje of etentje, lip balsem is vooral handig om je lippen te beschermen. De zon kan je lippen uitdrogen en dus is een lip balsem met SPF geen overbodige luxe. MAC, maar ook Labello heeft een lip balsem met SPF. Vergeet ook niet de rest van je lichaam in te smeren met zonnebrandcrème.

De beste tip voor mooie zomerse make-up: Maak je vooral niet teveel zorgen om je looks en geniet van het weer en je vakantie!