Het is weer (bijna) tijd voor zomervakantie, hallelujah! Xander blogt vandaag over.. Vakantieliefdes!

Het is weer zomervakantie. De tijd waar je maanden naar voorruit hebt gekeken en waar je lange tijd nog op terug zal kijken. De zomer is namelijk de tijd om je dagelijkse routine van school en sportclubs te verbreken en vol uit te leven hoe jij het wil.

Iedereen deelt zijn zomer ook anders in. Sommigen houden een soort van winterslaap en liggen de hele dag in bed, andere werken en sommige trekken erop uit.

Voor mij is zomervakantie de mooiste tijd van het jaar. Tijdens deze zee van vrijheid is de tijd namelijk altijd nu. Normaal gesproken wordt van je verwacht dat je aan de toekomst denkt, dus dat je niet te veel moet genieten, maar ook moet werken.

Tijdens de vakantie zijn er vrijwel geen verplichtingen en in je enigste opdracht: ‘genieten’. Er is maar een ding fijner dan genieten, en dat is samen genieten.

Zij die op vakantie gaan maken kans een ongelofelijke tijd te hebben met een ‘vakantieliefde’. Ik vind vakantieliefde van het begin tot het eind de mooiste vorm van liefde die bestaat. Hoe je elkaar ontmoet, jullie twee op vakantie op precies dezelfde plek, het lijkt wel lot.

En hoewel jullie uit andere landen komen en totaal verschillen toch zoveel overeenkomsten hebben. Hoe je opeens een hele andere wereld leert kennen, namelijk zijn wereld. En zelfs hoe je samen met angstige ogen kijkt naar het moment dat jullie wegen weer gaan scheiden.

Want natuurlijk komt er veel te snel een moment dat je afscheid moet nemen. Van de ene kant maakt dat ‘vakantieliefde’ heel erg dramatisch, maar van de andere kant maakt het het ook zo perfect.

Als ik terug kijk op een gewone relatie kijk ik altijd naar het einde, waar ging het mis. En meestal krijg ik dan pijn in mijn buik omdat ik dan denk aan: ‘hoe we op elkaar waren uitgekeken, hoe we ruzie kregen of hoe er iemand tussen ons beide kwam’.

Superrot dat ik juist aan die dingen denk, want de rest, toen we nog verliefd waren, was zo mooi! Bij vakantieliefde ben je echter nog smoorverliefd bij het afscheid het einde. Daarom zal je altijd wanneer je aan je vakantie liefde terug denkt denken aan hoe verliefd je wel niet was. Het snelle afscheid zorgt in mijn ogen dus voor de perfecte liefdeservaring.

Ik wens jullie allemaal een supervakantie toe!

Xander