Fashionfoto’s maken is zo makkelijk nog niet…

Met -12 op het strand staan, starende mensen, tijdnoot, geen fotograaf… Het hoort er allemaal bij. Een blog bijhouden is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Zoals jullie weten houd ik een blog bij. Daarop post ik voornamelijk outfits maar ook fotografie foto’s of gewoon inspiratie. De outfit foto’s moeten natuurlijk ook gemaakt worden. Toen ik mijn blog net begon, was mijn beste vriend de zelfontspanner. Daar zitten voordelen aan, je kunt op elk moment van de dag zelf foto’s maken. Maar er zitten ook nadelen aan, je bent altijd aan een vaste plaats gebonden en je hebt altijd een stabiele ondergrond nodig.

Gelukkig heb ik nu een super lieve moeder, die voor fotografe speelt. We gaan van plaats naar plaats, want een beetje afwisseling is leuk. Ik maak nu op ongeveer op elke geschikte plaats foto’s, dus ook midden in de stad. Dat levert nog wel eens grappige situaties op. Zo riep er een keer een man ‘dit wordt de foto van het jaar’. Het zorgt ook voor starende mensen, maar dat geeft wel een kick.

Tips voor het maken van goede foto’s

? Zorg voor een mooie locatie. Je kunt de locatie afstemmen op je outfit. Heb je een outfit met natuurlijke kleuren aan en ga je in de natuur staan, dan is de foto geheel in harmonie.
?Kies een dag uit dat het mooi weer is. Voor de mooiste foto’s heb je goed daglicht nodig. Als je foto’s gaat maken op een zonnige dag, heb je het mooiste resultaat.
?Zorg voor afwisselende poses. Het is het leuk om elke keer verschillende poses aan te nemen, zodat de outfit goed tot zijn recht komt.

Lots of love,
Lisanne