Ilona over jezelf zijn.

Laatst in de winkel kwam er een man naar mij en een collega toe met een vraag,
we gaven hem uitleg maar hij snapte het niet helemaal, hij wees naar mijn collega en zei; help jij mij maar even want die met dat blonde haar snapt er vast niks van. Hij keek me serieus aan.

Ik had natuurlijk spontaan in de aanval kunnen gaan, of meteen mijn haar bruin kunnen verven. Ik liep weg en kon alleen maar denken just take me how I am. Als mensen mij niet accepteren zoals ik ben, dan kunnen ze toch beter iemand anders gaan zoeken die wel aan hun eisen voldoet?

Gisteren sprak ik met een meisje dat mij steeds maar weer vertelt perfect te willen worden voor iedereen. Ze deed dit door anderen alles te laten zeggen, en zichzelf anders te maken dan ze zelf is. Maar zeg nou zelf, is het niet zo dat de (voor zover het kan) meest perfecte meiden blaken van het zelfvertrouwen omdat ze blij zijn met zichzelf? Ze laten het aan anderen merken en het kan ze dan ook zeker niet schelen wat een ander vindt. (of het lijkt zo.)

Is het niet zo, dat de meest gepeste meiden bang zijn om gepest te worden, zich afzonderen en alsmaar alles aanhoren om geen kwaad te doen? (nu wil ik hiermee niet zeggen dat iedereen die zo doet automatisch gepest wordt, dat zeker niet)
Het komt er gewoon op neer, als je wilt dat anderen van je houden en je nemen zoals je bent, moet je beginnen bij jezelf.
En houden van jezelf begint bij goed voor jezelf zorgen en genieten van het leven, van de kleine dingen, en zeker van dit mooie weer.

Een hele fijne Pasen!

Liefs,
Ilona

Bron Afbeelding: weheartit.com