Ying schrijft een heftig dankwoord.

“Thank you.
For every last bruise you gave me,
for every time I sat in tears,
for the million ways you hurt me.
I just wanna tell you this:
you broke my world, made me strong.
Thank you,
messed up my dreams, made me strong.
Thank you.”

Deze blog is voor iedereen die een vriend of vriendin had, die je gekwetst heeft en je heeft laten vallen. Vriendschap is voor sommigen een erg breed begrip: wie vertrouw je, aan wie vertel je al je geheimen? En wat als blijkt dat die vriendin ondertussen de hele tijd achter je rug om praat? Zou je dan in huilen uitbarsten en zou je hele wereld instorten? Nee. Want zoals Kelly Clarkson zei: “What doesn’t kill you, makes you stronger

Bedankt dat je me er elke dag aan herinnerde dat ik niet mooi genoeg was. Bedankt voor die keer dat je als sinterklaascadeau een fles Clearasil kocht voor mij en een vriendin vanwege onze acne. Eigenlijk had ik die fles op je hoofd moeten omkieperen. Bedankt voor het discrimineren, hoewel je zelf alles behalve blond haar met blauwe ogen hebt. Bedankt. Dankzij jou zie ik in dat iedereen op zijn of haar eigen manier mooi is.

Bedankt voor al die keren dat je me hebt laten vallen. En bedankt voor het buitensluiten. Ik leerde dat ik niet altijd van een groep deel uit hoef te maken. Bedankt voor de keren dat je net deed alsof je mijn vriendin was. Daardoor zie ik nu in dat er wel echte vrienden zijn die dat soort dingen niet doen.

Bedankt voor het verspreiden van allerlei roddels. Bedankt dat je iedereen tegen me opstookte om zelf in de smaak te vallen. Nu weet ik dat de meeste meiden alleen maar vrienden met je zijn, omdat ze bang voor je zijn: bang dat je hen hetzelfde aandoet. Je hebt nu wat je altijd al wilde, maar ben je ook gelukkig?

Na dit lange dankwoord te lezen, zul je vast denken: hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren? Wiens schuld was dit en is er dan niets moois in haar leven gebeurd? Het leven is mooi: er zijn mensen die je blij maken en met wie je tot de zon opkomt kunt lachen. Maar soms duurt het even voordat je er achter komt welke mensen je tot deze categorie kunt rekenen. Carpe Diem!

Liefs,

Ying

Check hier Thank You van Jamelia.