Na zonneschijn komt regen, en na een relatie vaak een break-up. Break-ups, ‘het uitmaken’, daar wil Xander het in zijn nieuwste blog graag over hebben.

Ik ken geen enkele manier om dat rotgevoel na een break-up tegen te gaan. Volgens mij zijn break-ups altijd vervelend, verdrietig zijn hoort er gewoon bij. Maar ik denk wel dat sommige manieren om het uit te maken beter zijn dan andere. Als je het mij vraagt moet een goede break-up voldoen aan de volgende drie punten…

1: Kies een juiste tijd. Maak het nooit uit vlak voor een speciale dag, zoals zijn verjaardag. die wil je namelijk niet voor hem, en voor iedereen die komt verpesten.

2: De juiste plaats. Maak het nooit uit waar anderen bij zijn.

Vooral jongens vinden dat erg gênant. Als je dat wel doet kan je op een nonchalante ‘oké’ rekenen en mag je in je handen klappen als er nog een ‘jammer’ achteraan komt. Je hoeft echt niet te verwachten dat hij emotioneel wordt waar zijn vrienden bij zijn.

3: Gebruik de juiste woorden. Wees niet té direct, zeg dus niet ‘ik wil je nooit meer zien’. Dat komt hard aan. Maar je moet er ook niet om heen gaan draaien. Een goede tussenweg vind ik bijvoorbeeld ‘ik ben niet meer verliefd op je’. Dan weet de ander ook meteen waarom je het uitmaakt. Ga zeker geen waslijst aan dingen opnoemen waaraan je je irriteerde. Dan loopt het alleen maar uit op ruzie, en die dingen doen er nu toch niet meer toe.

Zoals ik al zei, er is geen manier om dat rot gevoel tegen te gaan. Relaties zijn op dat gebied net restaurants, die komen de rekening ook achteraf brengen. Maar hoe slecht je je ook voelt, vergeet niet: ‘na regen komt zonneschijn’.

Foto: www.inspirerendleven.nl