How to blog? Bloggen is ontzettend leuk, maar.. Waar begin je? Femke maakte een stappenplan!

Veel meiden hebben of willen tegenwoordig een blog. In aansluiting op deze trend moeten we voor een schoolopdracht een Engelstalige blog oprichten over een onderwerp naar keuze en deze promoten via social media (Twitter, Facebook etc.). Hoezo de perfecte opdracht voor moi!?

Toch merk ik dat voor sommige het oprichten van een eigen blog, één grote hocus pocus is. Want tja; hoe begin je eigenlijk? Waar moet je precies op letten? En hoe maak je je site zo aantrekkelijk mogelijk? Ik help je op weg…

Stap 1: Het Doel
Bedenk eerst een duidelijk doel voor je blog. Of je nou mensen wil inspireren met je eigen stijl, ze graag wil entertainen met leuke filmpjes of toch liever je brutale mening wil delen over allerlei nieuwe producten…it’s up to you! Maar maakt hiervan wel een duidelijk uitgangspunt van op je site.

Stap 2: De Naam
Als je mensen vertelt dat je een blog hebt, zullen vele natuurlijk weten hoe deze dan precies heet. Bedenk daarom een catchy naam die bij het doel van je blog past, maar dat ook een beetje nieuwsgierigheid opwekt. Niemand heeft zin om een blog te bezoeken dat simpelweg ‘’femke’s blog’’ heet. Nee, echt niet.

Stap 3: De Lay-out
Hoe oppervlakkig het ook klinkt: zorg eerst dat de lay-out er helemaal goed uitziet. Als je lay-out er overzichtelijk uitziet en deze goed past bij de inhoud van je blog, zullen je artikelen ook serieuzer worden genomen. Neem dus de tijd om een mooie header te maken en je categorieën netjes te sorteren.

En dan *tromgeroffel* bloggen maar! Hier kan ik je geen speciaal tip voor geven, want:
”Blogging is not rocket science, it’s about being yourself, and putting what you have into it”

xx Veel liefs,

Femke
www.youniqueblog.blogspot.com

Pssst! Mijn blog voor school: www.saveoursunday.blogspot.com