Vakantieliefdes…

?Je bent in een romantisch land, vrijgezel en er hangt liefde in de lucht.?Plots raak je aan de praat met de knappe barman en je vriendin heeft ondertussen haar zinnen gezet op de Spaanse surfer.

Toch begeven jullie je op gevaarlijk terrein meiden. ?Vakantieliefdes staan gelijk aan een kater waar geen paracetamol tegen op kan. Want pas later krijg je de nare gevolgen..??.

Je hebt veel type vakantieliefdes. Ik zal beginnen met de gevaarlijkste van allemaal ‘The Local’.?Deze burger kent de plaats op zijn duimpje en wil je best even alle mooie plekjes laten zien! ?Mister Charming neemt je mee naar een afgelegen strandje om de zonsondergang te bekijken en wat hebben jullie het romantisch!?Maar dan is daar de day-after… Bij het weerzien vraagt hij gelijk of je zijn ouders zou willen ontmoeten, ze zijn namelijk erg benieuwd naar je. Je ogen rollen bijna uit je oogkassen. Ja dames, maak dat je wegkomt! Deze meneer is gek op buitenlandse blondines, maar neemt het meestal iets té serieus.??

Dan heb je nog ‘The Beast’.?Normaal val je niet echt op deze types. Maar onder deze omstandigheden vind je zijn piercings, tattoos en geblondeerde haar, beestachtig aantrekkelijk!? Zijn gebrekkige Engels is no problemo, want kijk toch zijn spieren! Jullie houden het dan maar bij een portie gebarentaal. Zijn zeeblauwe ogen kijken je steeds verlangender aan en voor je het weet sta je in het dichtstbijzijnde steegje met elkaar te zoenen.?
Vlinders fladderen in je buik rond. De volgende dag loop je hem weer tegen het lijf en kom je niet verder dan een ‘Hey, how are you?’ , wat hij pas na twee keer herhalen begrijpt..?Helaas zitten jullie niet echt op hetzelfde intellectuele niveau. De beestachtig aantrekkelijke jongeman veranderd al snel in een on-interresante vakantieflodder.??

En als laatste bestaat ook ‘Mister Perfect’.?Het hele plaatje klopt. Hij is lief, knap, uitdagend maar zeker geen player. Zijn sexy franse accent en levenservaring helpen ook wel een handje mee.?Hij geeft je kusjes in je nek in plaats van een natte wasmachine in je mond. Hij brengt je elke ochtend een ontbijtje op bed, maar laat je ook vrij om te doen wat je wil.? Kortom, de droom van ieder meisje. En wat is hier nou zo gevaarlijk aan, hoor ik je denken.?Het vervelende aan deze vakantieliefde is dat je het allemaal zo hemels herinnert. Ieder momentje wordt verheerlijkt in je hoofd. Maar je moet wel bedenken dat je door deze korte tijd elkaar niet tot in de puntjes hebt leren kennen. Je ziet niet hoe hij tekeer kan gaan tegen zijn ouders en zijn ochtendadem heb je niet geroken.?

(Maar wees gerust, deze blog is gelukkig niet voor alle vakantieliefjes inbegrepen! 😉 )

Lots of love, Marije