Zou de perfecte date bestaan? Marije vraagt het zich af!

De perfecte date, zou die bestaan? Dat er werkelijk nergens gevaren op de loer liggen om alles te ruïneren?

Zoals een stukje spinazie tussen je tanden, of een krijsende baby naast jullie in het restaurant. Of het risico dat hij zijn mond maar niet houd over de nieuwe aandelen van een grote multinational.. Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer smerige imperfecties zich in mijn gedachten opstapelen.

Maargoed, daten gaat ook niet zomaar! Het is een ware kunstvorm. Zo wil elk meisje zo snel mogelijk uitvogelen hoeveel exen hij heeft gehad, hoe het uit is gegaan, hoeveel beter jij wel niet bent en hoe ver hij al is op sexueel gebied. Helaas zit dit allemaal in de verboden zone.

We proberen ons in te houden en laten het bij de vraag voor welke voetbalclub hij is. Waarna we een uur de geschiedenis van zijn voetbalclub moeten aanhoren.

Maar dan ineens, zonder enige aanleiding, begint hij er zelf over. Mogen we de gevarenzone betreden?!! Blijkbaar wel, want een half uur later weet ik hoeveel kinderen hij wil (drie), dat ik duizend keer leuker/knapper/liever ben, dat hij in de kerk wil trouwen en dat de band met zijn ex-schoonmoeder dramatisch was.

Hij bestelt nog wat drankjes en samen doen we leuk met de barman. We doen leuk tegen iedereen en iedereen vind ons leuk. Ondertussen bulderlachen we om elkaars grappen en zijn het perfecte stel. De regels van “Daten voor Dummy’s” hebben we volledig doorbroken. We delen onze diepste gevoelens en ondertussen masseer je mijn voeten omdat je ze zo onwaarschijnlijk mooi vind.

Gezellig en vertrouwd, terwijl ik je nog maar anderhalf uur ken.

Bestaat zo’n perfecte date denk je? Ik geloof er niks van..

Liefs,

Marije