Buitengesloten zijn, er niet bij horen en simpelweg alleen zijn…

Hoeveel vrienden en familie iemand ook om zich heen heeft, iedereen voelt zich wel eens alleen en op zichzelf aangewezen.

Het is makkelijk om op de achtergrond te blijven en niet op te vallen: zoals een muurbloempje. Maar je leeft nu en het is tijd om uit de vertrouwde comfortzone te komen en het avontuur te beginnen!

Afgelopen donderdag was ik naar The Perks of Being a Wallflower. De film gaat over Charlie, een verlegen jongen, die zijn eerste dag op de middelbare school beleeft en hij maakt zich zorgen of hij wel vrienden gaat maken. Na een tijdje krijgen twee seniors het door en zij ontfermen zich over Charlie. Daardoor wordt zijn schooljaar leuker dan dat hij ooit had durven hopen.

De film is zeker de moeite waard! Voor iedereen die op de middelbare school zit of op het punt staat om erheen te gaan. Maar ook voor iedereen die terug wil denken aan de goede, oude tijd op de middelbare. De film ontroert, is humoristisch en laat de schoonheid van vriendschap zien.

Maar, wat te doen als je een wallflower bent? Snel veranderen in een opvallend, goedgebekt persoon is ook niet het meest realistische wat er in een korte tijd kan gebeuren. Verlegen zijn heeft ook zo zijn charmes en zoals Charlie zegt: ‘Iedereen krijgt de liefde en warmte die degene verdient’.

Dus blijf gewoon jezelf! 🙂

Liefs,

Ying