Wat heb je aan een hemelse blush, legendarische oogschaduw of feilloze poeder wanneer je niet de juiste tools hebt om ze aan te brengen?

Juist: heel erg weinig!
Goede kwasten zijn belangrijk en daarom vertel ik je vandaag welke kwasten het meest handig zijn en waar je ze voor gebruikt.

Foundationkwast: Hiermee kun je foundation aanbrengen, als je het niet prettig vindt om dit met je vingers te doen. Gebruik geen sponsje voor foundation (tenzij het de Beautyblender is) sponsjes zuigen enorm veel product op, zijn moeilijk schoon te maken en daardoor ook minder hygiënisch.

Stipplingkwast: Een kwast met zwarte haren aan de onderkant en witte aan de bovenkant. Is heel zacht en ook perfect om foundation of een felle blush subtiel mee aan te brengen. Wanneer je een product met deze kwast aanbrengt, krijg je een heel subtiel effect.

Poederkwast: Een grote kwast om poeder mee over je gezicht aan te brengen.

Blushkwast: Een kleiner kwastje, vaak rond, juist plat of schuin afgesneden, waarmee je blush mee aan kunt brengen op je jukbeenderen.

Oogschaduwkwast: De naam spreekt voor zich. Als je veel oogschaduw gebruikt is het handig meerdere oogschaduwkwasten te hebben voor verschillende kleuren.

(TIP: Google de kwasten voor afbeeldingen!)

Fijne kwasten zijn zacht en hebben een natuurlijke vorm. Wanneer je make-up belangrijk vindt raad ik je aan een goede kwastenset online te bestellen.

Welke kwasten gebruik jij voor je make-up?

Liefs,