Femke rent liever weg voor de liefde…

Liefde is scary as hell. Zo. Dat is eruit. Ik was tot voor kort dan ook erg goed in wegrennen als een jongen net iets te veel van me wilde.

Want verliefd worden staat gelijk aan een relatie met elkaar aangaan, en een relatie met elkaar aangaan staat gelijk aan een mogelijkheid dat het uit gaat en een relatie verbreken staat gelijk aan een gebroken hart…do the math.

Stom om zo te denken? Misschien wel. Maar het was hoe mijn gedachte in elkaar stak en dat heeft een hele hoop paniekmomenten opgeleverd als een jongen probeerde iets te dichtbij te komen.

Een oversized verjaardagskaart, die mijn vader lekker gênant mocht aannemen omdat het niet door de brievenbus paste, met de uitnodiging om een keer iets samen te gaan doen leverde me een halve hyperventilatie aanval op. Ik wil dit niet!

Zelfs als mijn vrienden schreeuwden dat ik ‘ja’ moest zeggen tegen die ene date dan kapte ik het af met een sms’je dat het waarschijnlijk toch niet ging werken. En ik wist het altijd voor mezelf goed te praten dat die jongen me toch niet écht zag zitten en was een master in lijstjes maken waarom je met mij niet wil daten.

Dat ik dan nu uiteindelijk wel iemand heb toegelaten is echt een wonder. Alhoewel de angst om gekwetst te worden er nog steeds is…

But that’s the risk I’ll have to take

Liefs,
Femke

Fotografie: Weheartit.com