Veel meiden hebben een vriendenkring waarmee je elke pauze bent en met wie je alles kunt delen.

Het voelt veilig en vertrouwt: de zekerheid dat ze je leuk vinden om wie je bent. Maar dan is daar altijd die ene nerd of buitenstaander. Die persoon heeft niemand en is meestal alleen… Terwijl hij of zij misschien net zo leuk is als jijzelf, alleen niemand komt daar achter omdat hij altijd genegeerd wordt.

Daar gaat dit verhaal over: The Story Of Kyle. Laatst las ik dit verhaal op 9gag.com.

Het verhaal gaat over Kyle die met al zijn boeken naar huis loopt, hij komt een groep jongens tegen waardoor hij in elkaar wordt geslagen. Een andere jongen kijkt op een afstandje toe. In plaats van het te negeren en door te lopen, gaat hij achteraf naar Kyle toe en probeert hem een hart onder de riem te steken door te zeggen dat die jongens gewoon zakken zijn.

De jongen loopt een stuk met Kyle mee naar huis en helpt zijn boeken te dragen. Datzelfde weekend spreken ze met elkaar af en uiteindelijk worden ze goede vrienden. Tijdens de graduation speech spreekt Kyle, inmiddels is hij populair. Hij vertelt over de dag dat hij de jongen ontmoette die zijn leven veranderde. Die dag was de dag dat hij besloten had om zelfmoord te plegen. Hij had al zijn boeken mee naar huis genomen zodat zijn moeder daarna niet zijn hele kluis had hoeven opruimen… Als die jongen destijds niet naar hem toe was gekomen om hem te helpen, zou hij hier waarschijnlijk niet meer zijn.

Het verhaal van Kyle is misschien extreem, maar soms is het wel goed om even uit je vertrouwde omgeving te stappen en iemand te helpen die het niet zo goed heeft als jou. Daardoor leer je iemand beter kennen en krijg je misschien wel een hele leuke vriend of vriendin erbij. Want hoe weet je nou hoe iemand echt is, als je iemand niet de kans geeft om zichzelf te laten zien?

Onderschat nooit de krachten van jouw eigen acties. Met een klein gebaar, kun je iemands leven veranderen.

Liefs,

Ying