Blogster Ying over één van haar favo liedjes ‘Thrift Shop’

“I’m gonna pop some tags, only got twenty dollars in my pocket, I – I – I’m hunting, looking for a come-up, This is awesome”, luidt het refrein van Macklemore’s en Ryan Lewis’s hit ‘Thrift Shop’.

Het liedje gaat over Macklemore die kledingstukken uit vintage winkels draagt. Dat is veel hipper dan in de laatste trends lopen en dure designerkleding kopen, vindt hij. Macklemore rapt en zingt dat hij ‘grandpa’s clothes‘ draagt en impulsieve aankopen doet omdat het toch maar 99 cent is.

In zijn videoclip draagt hij zelf een vette nepbontjas, een Batman-pyjama en een leren cowboyjas.

Macklemore wordt al omschreven als de beste blanke rapper na Eminem. Hij rapt namelijk niet altijd alleen maar over vrouwen, maar ook over andere onderwerpen: zoals vintage fashion.

Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo vaak naar de vintage winkel ga, omdat ik niet echt weet waar ze te vinden zijn. Normaal shop ik vooral bij H&M, Mango en de Zara. Maar als ik een vintage winkel zie, neem ik altijd wel een kijkje. Het is leuk als je origineel bent met je kleding en niet iemand tegenkomt die precies dezelfde outfit aan heeft als jou.

Check hier de videoclip:

Wat vinden jullie van vintage winkels? Hebben jullie nog goede tips?

Liefs,

Ying