Tim over zijn week…

Lieve Cosmogirls,

Vorige week vertelde ik jullie al over mijn nieuwe single ‘De hele nacht’. Zo langzamerhand druppelen de eerste reacties binnen en die zijn lekker positief! Op verschillende lokale radio stations wordt de single al lekker gedraaid. En daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee!

Het duurt altijd 4 tot 6 weken tot dat je een beetje kunt inschatten hoe de single het doet. En soms is dat best frustrerend. Want je bent keihard aan de slag om een goeie single te maken, en dat doe je met een heel team van mensen.

Als ‘ie af is, gaat een plugger met jouw single naar de radiostations om te vragen of ze de single willen draaien. Bizar eigenlijk bedacht ik me deze week! Je maakt iets, waarbij je zelf een goed gevoel hebt, maar daarna ben je totaal afhankelijk van andere mensen.

Zij hebben de macht, zij kunnen een hit van een liedje maken, of er voor zorgen dat het een flop wordt. Voorheen kon ik me daar wel heel erg druk om maken. En dacht ik: waarom mag diegene bepalen of de single wel of niet gedraaid wordt? Want wie weet zegt de buurman wel dat hij het een te gek nummer vindt!

Ik heb geleerd in de loop van de jaren me erbij neer te leggen.Het los te laten. Als het een hit moet zijn, dan wordt het een hit. En anders moest het niet zo zijn. Daar geloof ik in.

Afgelopen weekend had ik een erg leuk optreden in Ouddorp! Het was een behoorlijk eindje rijden vanaf Friesland bijna 3 uur! Maar het was meer dan de moeite waard.

Ik kom uit een heel klein dorpje in Friesland: Wijnjewoude. Echt een dorpje waar iedereen elkaar kent. Mijn moeder en broertje wonen daar nog steeds, en mijn vader met zijn gezin een dorpje verder.

Ik woon zelf inmiddels in Amsterdam. Maar ik vind het af en toe heerlijk om terug te gaan naar de rust. En waar iedereen me gewoon nog ziet als Tim die gezellig in de dorpskroeg kwam. Ik had een paar kennissen meegenomen uit het dorpje naar Ouddorp.

Ze zagen me wel op tv maar, hadden me eigenlijk nog nooit live zien optreden. Ook voor hun was het een lange reis maar ze waren erg onder de indruk. Zelfs trots zoals ze zelf zeiden! Ze nu ook wat het betekent om een artiest te zijn. Dat het ook gewoon keihard werken is en je altijd 100% moet geven. En dat showbizz niet echt bestaat. Maar ook gewoon een mooi vak is.

Ik heb een heerlijk optreden gegeven in Ouddorp en genoten van alle lieve mensen die speciaal voor mij waren gekomen.Zelfs vanuit België waren er mensen. Dat doet je als artiest natuurlijk ontzetten goed. En ik ben ontzettend dankbaar voor zulke trouwe fans!

Vanavond treed ik op in Sneek tijdens de Sneekweek! Dat beloofd een goed feestje te worden. En ik heb eigenlijk in mijn hoofd om deze week nog even mijn vader met mijn jongste broertje en zusje te gaan bezoeken op de camping. Eerst maar even wachten tot het mooi weer is, haha!

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs Tim