Tim Douwsma over zijn nieuwe single!

Lieve cosmogirls,

Vorige week heb ik jullie verteld over mijn vakantie.Nu ik weer thuis ben in dit koude kikkerlandje ben ik meteen begonnen met de start van de promotie voor mijn nieuwe single: ‘De hele nacht!’

2 weken lang kon ik lekker mijn telefoon weg leggen op vakantie.Wat een rust gaf me dat! Geen whatsapp, geen gebel en geen gemail! Heerlijk!
Alleen tijdens het wachten van mijn koffer, besefte ik me dat mijn vakantie voorbij was. Het was even omschakelen, maar het is ontzettend fijn om thuis te komen en meteen te kunnen beginnen met een nieuwe project!

Mijn nieuwe single ‘De hele nacht’ heb ik deels zelf geschreven. Het origineel is van David Bisbal. Misschien kennen jullie hem van Jeroen v/d Boom. Jeroen brak door met een cover van David Bisbal (Silencio).

Ik hoorde mijn liedje van David Bisbal (waar ik fan van ben) en dacht meteen: Dit wil ik, dit soort muziek maken! Ik liet het horen aan mijn platenmaatschappij CNR en zij waren ook meteen verkocht. Er moest alleen nog een passende tekst bij…

Ik was wel al steeds vaker bezig met zelf liedjes schrijven en teksten bedenken. Maar op een Spaans liedje een passende Nederlandse tekst schrijven, is best lastig. Toch had ik vrijwel meteen de eerste zin van het refrein in mijn hoofd: Ik wil de hele nacht bij jou zijn!

Het mooie aan zelf een tekst schrijven is dat je je eigen gevoel erin kunt leggen. Ik vond het een sexy liedje, en vond dat er een sexy tekst bij moest. Vrijwel meteen had ik dus de zin ‘ik wil de hele nacht bij jou zijn’ en ging bij mezelf bedenken wanneer ik zelf zoiets had gevoeld. En dat had ik! Op een avond kwam ik mijn vriendin tegen en wist ik meteen: bij jou wil ik heel de nacht zijn. Dat gevoel wilde ik in het liedje over laten komen.

Via via kwam ik terecht bij Robert Dorn. Hij schrijft zelf teksten en muziek. Met hem had ik meteen de juiste klik. Ik vertelde wat voor gevoel ik bij dit liedje kreeg en welke ideeën ik had. Binnen een uur hadden we het nummer af. Mijn platenmaatschappij was meteen enthousiast. Ik mocht een lied opnemen waarin ik zelf mijn gevoel had gelegd! Echt te gek!

Ondertussen is mijn nieuwe single: ‘De hele nacht!’ net uit.


De eerste reacties van de radiostations zijn te gek! Maar het heeft altijd even tijd nodig voor dat je echt kunt inschatten hoe het gaat. Ontzettend spannend!

Ik ben benieuwd wat er deze week weer allemaal gaat gebeuren!

Ik laat het jullie weten!

Liefs Tim Douwsma