De perfecte (winter) schoenen voor veel fashionbloggers, waaronder ikzelf ;-), zijn Docs. En voor degene die nu denken ‘Hè, wat?’: Docs = Dr. Martens!

Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen dat je ze niet kent, maar voor degene die nog steeds niet weten waar ik ’t over heb; Dr. Martens zijn kistjes die je in allerlei verschillende kleurtjes en dessins kunt kopen. Je hebt ze met bont van binnen, een engelse vlag erop, bloemetjes print en nog véel meer.

Het liefst draag ik ze met een preppy rokje of jurkje om contrast te creeëren. Ik vind ’t er altijd superleuk uitzien als je een schattig item draagt met deze stoere schoenen.

Neem bijvoorbeeld Bebe van Fated To Be Hated. Ze draagt haar tuinbroek met een preppy blouseje eronder en heeft daaronder haar korte Dr. Martens aan. (Let op die lieve kanten sokjes!)

Olivia van Olivia Emily gaat totaal de andere kant. Ze heeft haar fluwelen donkerrode rok gecombineerd mete een stoer leren jasje. Het detail van de kanten shorts vind ik persoonlijk heel erg leuk bedacht en past super bij de outfit. Hier passen de docs natuurlijk perfect bij.

Maar je kunt ook best een chique look creeëren met deze stoere boots. Neem bijvoorbeeld Andy’s outfit van Stylescrapbook. Haar schoenen zijn van een apartere collectie, namelijk de velvet docs. Ze combineert ze met een classy rok en een fuchsia clutch van Marc Jacobs.

En, ben jij fan van de dr martens of houd jij ’t liever bij wat meer vrouwelijke schoenen?