Marije spot de sporty-trend!

Sport mag dan niet je favoriete vak op school zijn, en al ben je niet atletisch gebouwd, het kan je wel goed staan! Vorig seizoen hebben we de baseballjackets al voorbij zien komen, maar dit seizoen is de sportlook nog niet over! Veel designers zijn dit voorjaar namelijk geïnspireerd geweest door sport.

Alexander Wang heeft, geïnspireerd door gevaarlijke sporten zoals bmx-racing en skateboarding, zijn nieuwste collectie gemaakt. Zo zie je veel bomberjackets en wetsuits voor bij komen. En dan niet met een sierlijk handtasje, maar met een rugzak of helm!

Rag & Bone heeft ook sport als hoofdonderwerp in zijn collectie verwerkt. Maar hij heeft meer aan de surfcultuur gedacht. Sexy, techno en een vleugje hippie. Daar denk je gelijk aan als je de ontwerpen ziet. Fel oranje bikini’s, neon prints, hoodies en surfbrillen komen langs.

Ook Marc by Marc Jacobs heeft sporty elementen in zijn kleding laten zien. Zo liepen al zijn modellen op sneakers over de catwalk en hebben ze eenvoudige kleding met simpele motiefjes aan.

Dus al is sporten niet helemaal je ding, je mag helemaal los gaan in je sportkleding! Natuurlijk is het wel leuk als je de look iets vrouwelijker maakt door er een paar hakken of accessoires aan toe te voegen. Je wilt er natuurlijk niet uitzien als een New Kids meisje! 😉

Gaan jullie voor deze trend? Of sla je hem over?

Liefs,

Marije

Beeld: style.com