Wat vindt Ilona van Twitter?

Ook ik vond het vorig jaar uit, dit moest hét nieuwe internetkanon worden, maar ik snapte er helemaal niks van! Werkelijk iedereen heb ik gevraagd naar de gebruiksaanwijzing, maar niemand kon me het precies vertellen. Tot iemand zei dat ik te moeilijk dacht: Twitter was gewoon Twitter.

Volg anderen, laat je volgen, en post erop los. Maar waarom wil iedereen weten wat ik op dit moment aan het doen ben? Zo interessant ben ik nou ook weer niet, volgens mij. En ik hoef ook niet van een ander iedere minuut te weten wat hij aan het doen is.

Ik las vanmiddag dit artikel:

Een 16-jarige jongen uit Sittard is woensdagochtend opgepakt nadat hij op Twitter beweerde een aanslag op een winkel in zijn woonplaats te willen plegen. De jongen is na verhoor vrijgelaten. Hij verklaarde dat sprake was van een grap en is volgens de politie erg geschrokken van wat de tweet allemaal teweeg heeft gebracht.
Het bericht leidde tot een rechercheonderzoek. Toen duidelijk werd dat de jongen verantwoordelijk was voor het bericht, werd hij gearresteerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vorige week woensdag werd een 17-jarige scholiere aangehouden na een vergelijkbaar bericht op Twitter. Ze schreef dat ze een aanslag op haar school in Amersfoort wilde plegen. De scholiere bracht de nacht door in een cel en mocht na verhoor naar huis. In een interview in De Wereld Draait Door benadrukte ze dat het slechts een grap was en dat ze de commotie niet had voorzien.’
* bron: binnenland.nieuws.nl

Ik heb het idee dat mensen denken dat ze online alles maar kunnen posten wat ze willen, zonder dat iemand zegt dat het niet normaal is.
Wat vind jij? Gebruik je Twitter?

Liefs,
Ilona

Meer weten over Ilona? Klik hier!