Nina vindt uitgaan maar een slagveld… En geeft je de beste survivaltips.

Je nummer geven aan een jongen die er in het donker er toch een heel stuk leuker uit zag of het redden van je beste vriendin’s makeup, omdat de eerste drankjes toch niet zo goed waren gevallen. Stay calm and don’t panic!

Om deze dingen – en nog wel meer disasters – te voorkomen is bij deze dé handleiding voor succesvol uitgaan geschreven. Of tenminste, ik heb mijn best gedaan.

1. Weet met wie je uitgaat.
Dat is denk ik de belangrijkste tip. Zonder in de moederlijke rol te vallen: met de verkeerde mensen kan een leuk avondje echt tot een ramp uitdraaien. Zo heb ik zelf vaak genoeg meegemaakt dat de mensen die ik uitkoos tóch met me naar die een Frans Bauer-bar gingen waar ik nooit dood gevonden zou willen worden of dat sommige van het gezelschap dachten dat drugs wel een leuke avond zouden veroorzaken.

2. Pilletjes en de andere chemische troep.
Daar kom ik bij het tweede onderwerp: Lieve CosmoGIRL!-lezeressen, doe geen drugs. Ja, natuurlijk zegt die stoere jongen waar je verliefd op bent dat het heel leuk is, maar 98% van de tijd gaat het grandioos fout en is je hele avond verpest. Daarnaast, let op je drankje! Er zijn echt gestoorde mensen op de wereld die er troep ingooien! En god mag weten met wat voor doel.

3. Trek geen hakken aan als je er nog niet op kan lopen(!)
Of als je net zo eigenwijs bent als ik zorg er dan tenminste voor dat je iets van sneakers of ballerina’s in je tas hebt zitten. Niets is erger dan pijnlijke voeten aan het einde van een fijne uitgaansavond.

4. Zorg ervoor dat je jezelf sociaal opstelt.
Je vriend(inn)en en jij zijn natuurlijk samen uit aan het gaan, maar dat betekent niet dat je jezelf moet afsluiten van de andere (onbekende) mensen die er ook zijn. Juist als je een beetje socialized – en de goede mensen tegenkomt – kan het je in de toekomst erg veel voordelen opleveren, zoals gratis feestjes bijvoorbeeld. 😉

En last but not least: 5. Leer een beetje dansen.
Je hebt er natuurlijk niets aan om als een stijve hark over de dansvloer te bewegen. Als je zelf nog niet zo goed bent in het bewegen van je heupen dan raad ik aan om danslessen van mensen op YouTube te volgen. Het is totaal gratis en er zitten nog best goede dansleraren en leraressen bij!

Nou, ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en misschien kom ik je wel een keertje tegen op de dansvloer!

xoxo, Nina!

PS. – Zo moet het dus niet, haha!