Nina gaat verhuizen naar een nieuw gezin! In haar nieuwste blog vertelt ze jullie over de veranderingen en de verschillen met haar vorige gezin.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: verhuizen! Al mijn spullen ingepakt, mijn kamertje zag er niet meer uit als mijn kamer. Mijn ouders waren gekomen om mij helpen te verhuizen en om natuurlijk even te kijken waar ik nu terecht kwam. Alles in de auto geladen, nog snel een laatste blik geworpen om te kijken of ik écht niks vergeten was en toen toch maar vaarwel gezegd tegen de familie en Suresnes. Op naar een nieuwe start!

De nieuwe familie woont helemaal aan de andere kant van Parijs. Ze hebben drie meiden van 2, 4 en 6 waar ik Nederlands mee spreek. De Nederlandse mama heeft namelijk graag dat hun Nederlandse taal onderhouden wordt. Het is dus een heel verschil met mijn vorige gezin, die drie pubers van 10, 13 en 15 hadden en waar alles in het Frans ging. Ik had er in ieder geval zin in!

Maandag ben ik meteen begonnen met de eerste werkdag. Het was wel even slikken, want ik moest ineens een uur eerder op dan normaal! Daarna heb ik de meiden wakker gemaakt en aangekleed en daarna werd mij het ochtendritueel uitgelegd (en dat is er nogal een met drie meiden!!!).

In tegenstelling tot de andere familie heb ik nu daadwerkelijk iets te doen ’s ochtends. Ik voel me nodig, ik ben bezig en daardoor ben ik om half negen, nadat ik de meiden naar school heb gebracht, ook klaar om mijn dag te beginnen. In plaats van weer terug in bed te duiken, ga ik nou lekker ontbijten met een vriendinnetje, bezoek ik een museumpje of ga ik een stuk wandelen door Parijs. Dan heb ik tenminste ook wat aan mijn dag!

Ook ’s middags ben ik lekker bezig. Met drie jonge meiden in het park ben je constant in beweging. Heel anders dan de middagen die ik eerst had, waar iedereen voor zichzelf bezig was en ik voornamelijk in mijn kamer zat. Wat ook een enorm verschil is, is dat de kids hier om half acht naar bed gaan. Tegen half zeven wordt er gegeten en om half acht gaan ze naar bed. Zo’n avond ziet er totaal anders uit dan de avonden die ik eerst had, waar ik pas om acht uur at met de kinderen!

Een enorm verschil dus, tussen mijn twee families. Toch weet ik bijna zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik voel me super in deze familie, waar activiteit centraal staat. Waar ik dus zelf ook actiever van wordt. En hoewel ik vast zo nu en dan nog eens terug zal verlangen naar de rust die ik eerst had, ben ik heel blij met deze keuze!

Nina en haar nieuwe kids