Sinds vorige hebben we een nieuwe blogger: Nina! Nina blogt live vanuit Parijs, waar zij als au pair werkt. Deze week haar tweede blog!

Afgelopen weekend heb ik bezoek gehad van twee vriendinnetjes uit Nederland. Altijd hartstikke gezellig en knettergek met die twee en ik heb ze meegenomen het Parijse nachtleven in. Ze keken zich de ogen uit, er werd her en der flink geflirt, gesprekken aangeknoopt en heel veel gelachen.

Eén van de twee ging na de nodige drankjes met iedereen Frans praten. Nouja, Frans praten… een poging tot, en de gesprekken gingen dus ook met handen en voeten. Een aantal hoogtepunten uit haar vocabulaire (ander woord voor woordenschat) van deze avond: “Aujourd’hui, fromage, sacre bleu en… moustache!”

Iedereen kent het woord moustache wel. Of het nou uit het Frans komt of uit het Engels. In het Portugees is een moustache “um bigode”, maar ik weet zeker dat de mensen ‘m daar ook kennen. Niet iedereen is er gelukkig mee, met die moustache.

Schoonheidsspecialisten verdienen zich er rijk aan. Harsbehandelingen enzo. Aan de andere kant smelten de vrouwen voor een Fransman met een snorretje. Mijzelf inbegrepen. Afgelopen zomer is het mij in mijn bol geslagen en wilde ik een tattoo van een echte Franse moustache op mijn wijsvinger (sorry mam…).

Veel erover nagedacht, veel informatie gevraagd en nog meer nagedacht. Ik kom er niet uit. Om natuurlijk niet meteen drastische ingrepen te hoeven doen, heb ik eerst een paar stapavonden een voorproefje met pen genomen. Flink aan het tekenen geslagen, geweldige lol. Het resultaat was dus een prachtige, afwasbare Franse moustache. En dat sloeg aan…

Tegenwoordig als ik ga stappen met vriendinnen wordt er vaak een snorretje opgetekend. Ik sta bekend als “die met de snor” en krijg van iedereen foto’s toegestuurd. Met een moustache op je vinger heb je aanspraak, kun je de ongemakkelijkste momenten doorbreken en ik heb er altijd de grootste lol mee. De echte tattoo heb ik nog niet laten zetten en ik ben er ook nog niet helemaal uit…

Wat vinden jullie?

Liefs,

Nina