Op de CG! redactie.

Wat is het toch rustig op de CG! redactie, helemaal niet wat ik gewend ben! De radio staat zachtjes aan, en het enige wat je hoort is het rinkelen van een telefoon en het geratel van toetsenborden. Dat is normaal toch wel anders. Iedereen rent van hot naar her, er komen mensen binnenvallen, de telefoon staat roodgloeiend, er zijn vergaderingen en er is gewoon altijd wel geluid. Gesprekken, overleg, gesleep met tassen, geblader in magazines, kortom: lekker druk.

Hoe dat komt? Een deel van de CG! redactie is op vakantie. Hippe steden bezoeken, lekker aan het strand liggen, mij lijkt het ook wel wat! Maar helaas, ik moet nog eventjes (zeg, een maand of twee) geduld hebben… Ondertussen proberen we hier fanatiek iedere zonnestraal die zich laat zien mee te pakken en werken we natuurlijk keihard door.

Vorige week had ik bijvoorbeeld nog een heel leuk interview met snowboardster Silje Norendal. Nu ben ik zelf niet zo’n sportief typje (lees: wereldkampioen couch potato), maar het was superinteressant om haar te spreken!

Ik ging op weg naar het huge hoofdkantoor van Nike Nederland in Hilversum. Na tien minuten rond het gebouw lopen, had ik eindelijk de hoofdingang te pakken. Daar gaan we dan. Ik werd ondertussen toch wel een tikje zenuwachtig, want interviewen in het Engels, dat ben ik niet gewend! Gelukkig ratelde Silje gezellig aan een stuk door en vloog de tijd voorbij. Wat is ze stoer! Ze reist in haar eentje hele wereld over en is een van de beste snowboardsters in haar klasse. Op haar zeventiende!

Benieuwd geworden naar het interview? Je leest het hier. Natuurlijk heb ik ook even haar favo snowboard-spots en wintersport must-haves ontfutseld. Maar die lees je deze winter pas…

Fotografie: Laura Leavell via