Ying vertelt over de moeilijkheden van vriendschap op afstand.

Veel meiden hebben hun eigen vriendengroepje. De girls die lekker in de buurt wonen en er zo zijn om iets gezelligs mee te doen. Maar er is meer dan alleen die meiden die dichtbij wonen. Misschien wonen deze vriendinnen ver weg, maar staan tegelijkertijd toch erg dichtbij je en zijn er voor je tijdens je ups and downs.

Wat is ver weg? Ver weg is als iemand niet snel bij je kan komen en het vrij moeilijk is om diegene te zien. Voor iedereen is die grens anders. Bij mij is ver weg al snel als degene niet in de direct omgeving is van de mensen waarmee ik omga. Ze maken geen deel uit van je dagelijks leven, ook al zou je dat wel graag willen.

Maar die mensen die misschien niet deel uitmaken van je dagelijks leven, kunnen toch erg dichtbij je staan. Daarvoor hebben we tegenwoordig sociale netwerken, Facebook, Twitter, Instagram en ga zo maar door. Zo houden mijn vrienden mij op de hoogte van wat er in hun leven speelt en houd ik hen up-to-date van alle gebeurtenissen in mijn leven.

Persoonlijk vind ik het moeilijk. Het is een gemis als ik deze vrienden bijna nooit zie. Aan de andere kant is het ook wel weer leuk, omdat ik altijd wel wat te vertellen heb. Als de vriendschap echt sterk genoeg is, houd je wel contact. Misschien zien jullie elkaar niet al te vaak, maar is het als vanouds op het moment dat jullie weer afspreken. Op dat moment weet je dat de vriendschap goed zit.

Liefs,

Ying