Welke producten zijn fijn voor onder de douche?

We gaan het vandaag over douchen hebben, aangezien hygiëne net zo goed bij beauty hoort als de nieuwste mascara. Persoonlijk ben ik dol op een heerlijke douche, badderen daarentegen doe ik minder graag.

Ik ben niet zo into het weken in mijn eigen viezigheid. Maar douchen, dat vind ik heerlijk. En wat is er nou eigenlijk, behalve die fijne warme straal water en jouw gouden keeltje die het nieuwste Beyoncé nummer door de kamer schalt, heerlijk om bij je te hebben onder de douche?

Vroeger was ik een vrij basic type doucher. Ik gebruikte shampoo en douchegel van eigen merk Albert Heijn; ik besteedde er weinig aandacht aan. Opzich is daar niets mis mee, maar er zijn zoveel fijnere producten te vinden!

Douchegel/zeep bij The Body Shop loop ik graag naar binnen voor douchegel. Zomers gebruik ik Lemon en ’s winters Shea Butter. Mijn huid droogt gauw uit, maar deze douchegels doen dat niet. Ook zeep is heel fijn onder de douche. Ik heb het natuurlijk niet over zo’n klein handzeepje, maar een lekker stuk zeep van bijvoorbeeld Lush of Sabon.

Deze zijn speciaal voor je lichaam, lekker geurend en maken je huid zacht in plaats van deze uit te drogen zoals normale zeep wel doet.

Scrub is een item wat we beslist niet mogen vergeten. Scrub je oksels en bikinilijn een dag voordat je ze gaat scheren om ingegroeide haartjes en bultjes te voorkomen en je huid weer babyzacht te maken.

Sowieso is het goed minimaal een paar keer per jaar je hele lichaam te scrubben om die spiegelgladde huid verstopt onder dode huidcellen weer tevoorschijn te toveren. Mijn favoriet is de Whipped Sheabutter Scrub van webshop The Beauty Bakery.

Spons de spons waarmee je de douchegel, zeep of scrub mee aanbrengt is ook belangrijk. Zelf gebruik ik graag een puff, die laat alle drie de producten extra goed schuimen.

Shampoo/conditioner kijk hier voor mijn video van afgelopen week!

Heb je geen tijd om je haren te wassen? Gebruik dan een droogshampoo. Deze kun je op droog haar spuiten indien het vet is. Zo maak je het weer fris en schoon. Kruidvat huismerk, Batiste en Andrélon verkopen ze. Heb je geen tijd om te douchen? Houd dan minstens 2 meter afstand van andere mensen.

Welke producten neem jij graag mee onder de douche?

Liefs,