Vera weet wat dé kleur oogschaduw is voor jouw ogen.

‘Welke kleur oogschaduw staat mooi bij mijn bruine/blauwe/groene ogen?’ Die vraag krijg ik regelmatig. En hoewel ik alles behalve fan ben van regels, snap ik dat je graag een beetje houvast wil. Dat je in ieder geval weet dat je met bruine oogschaduw bij jouw blauwe ogen op veilig speelt.

Daarom heb ik een klein lijstje gemaakt met richtlijnen welke oogschaduw bij welke kleur ogen past. Maar natuurlijk speelt je haarkleur en de kleur van je huid ook mee. Het wordt alleen veel te ingewikkeld (en deze blog veel te lang) om dat er ook bij te noemen. Ik hoop jullie een beetje te kunnen helpen met mijn tips. Ik verbied niets, in de wereld van make-up mag en kan alles. Wees niet bang om te experimenteren!

Bruine ogen. Hoewel alle kleuren ogen mooi zijn, zijn bruine ogen het makkelijkst. Grijs kan je goed hebben, net als bruin en felle kleuren zoals sparkling oranje en geel.

Blauwe ogen. Ikzelf heb ook een stel blauwe kijkers. Bruin- en goudtinten staan erg mooi, maar ook grijs/zilver en violet maken je blauwe ogen echte eye catchers.

Groene ogen. Donkerpaars werkt bij groene ogen erg goed, net als blauw en goud. Kies een oogschaduw in een heel andere kleur dan groen om je ogen echt eruit te laten knallen.

Naturelle bruin- en groentinten zijn basiskleuren die vrijwel iedereen mooi staan, net zoals zwart (smokey eye!).

Een extra tip: Draag altijd oogschaduwbasis onder oogschaduw. Zo blijft je schitterende ooglook veel langer zitten en komen de kleuren beter tot hun recht. Oogschaduwbasis is bij de drogist te koop.

Liefs, Vera