Vera heeft weer een heleboel tips!

Vorige week vertelde ik jullie wat mijn favoriete budget make-up was die ik online bestelde en deelde ik mijn favorieten van de drogist. Maar vandaag nemen we het andere uiteinde: de high-end make-up. Make-up met een duurder prijskaartje die vaak chiquer verpakt is en bij de parfumerie of in een eigen winkel verkocht wordt, in plaats van bij de drogist. Aan welke high-end make-up geef ik graag wat extra geld uit? Let’s talk Chanel, MAC and Make Up Store!

Chanel lipstick vind ik heerlijk. Zacht, romig en vol van kleur. Ik heb wel 20 verschillende kleuren lipstick, maar de Chanel rood is mijn favoriet. Vaak heeft Chanel in Limited Edition collecties extra mooie lipsticks zitten, met een aparter, seizoensgebonden kleurtje. Erg leuk! Ik kreeg mijn eerste Chanel lipstick met kerst. Daar maak je een beautyaddict als ik nou echt blij mee.

Verder ben ik niet zo’n fan van make-up die je bij de parfumerie koopt. Het is vaak wat commercieel en hoewel de verpakkingen meestal schitterend zijn en ze je een luxe gevoel geven alsof je een prinses bent, sta ik om de kwaliteit van de producten vaak niet echt te springen. Ik geef mijn geld liever uit aan de wat moeilijker verkrijgbare make-upmerken die oorspronkelijk alleen voor visagisten zijn.

MAC is in een korte tijd uitgegroeid tot één van mijn meest favoriete merken. Ik durf mijn oogschaduw-kleuren van dit merk niet te tellen, wetende dat één kleurtje €15 kost *slik*. Maar wanneer ik in Amsterdam ben loop ik graag even langs de counter in de Bijenkorf of de Pro Store aan de Heiligeweg binnen. Ik ben vooral fan van de oogschaduws (in elke denkbare kleur) en de schitterende blushes.

Make Up Store zit naast de MAC Pro Store in Amsterdam. Dit Zweedse merk heeft de meest geweldige nepwimpers met veertjes, kleine containers losse glitters, maar ook schitterende holografische nagellak en oogschaduw in schitterende kleuren. De producten zijn ongeveer even duur als MAC, maar zijn absoluut hun geld waard.

Waarom ik vooral van merken als MAC en Make Up Store houd is behalve dat ze veel meer keus hebben in producten en kleuren, het personeel wat je helpt ook altijd MUA’s (make-up artists) zijn. Ze helpen je goed en vriendelijk, waardoor de kans op een miskoop kleiner is. Ik voel me er altijd thuis!

Wat is jouw favoriete high-end make-up?