Deze week schrijft Vera over haar favoriete luchtjes!

Tot een jaar geleden gaf ik weinig om parfum. Ik vond het belangrijk dat fris rook, douchte elke dag en spoot voldoende deo op. Ik gebruikte wel parfum, maar interesseerde het me? Nee, ik spoot het uit gewoonte op (en omdat de flesjes zo mooi op mijn tafel stonden).

Dit veranderde plotsklaps toen ik echt aan de parfums begon te ruiken. Zoet, fris, zwaar, luchtig… er zijn zoveel soorten! Ik ontdekte wat ik lekker vond en wat niet, en voordat ik het wist groeide mijn liefde voor parfum uit zijn proporties.

Nu kan ik -met een beetje schaamte- toch echt wel zeggen dat ik als eigenaresse van meer dan 30 flacons parfum, een echte addict ben. Vandaag vertel ik mijn parfum aanraders uit het hogere segment en volgende week deel ik met jullie lekkere parfum die bij de drogist te koop is.

Marc Jacobs Daisy is de meest dure geur die ik heb, en mijn absolute favoriet. Ik heb wel even heel hard nagedacht voordat ik Daisy kocht, maar ik heb nog geen moment spijt van mijn aankoop gehad. Daisy is een heerlijk zoet en vrouwelijk parfum. Ietwat zwaar, maar ook prima voor overdag.

Juicy Couture Viva La Juicy. Google deze geur, de flacon alleen al is geweldig! Ook deze geur is vrij zoet, maar iets speelser en minder zwaar dan Daisy.

DKNY Be Delicious. De parfum in welbekende appeltjesvorm. Be Delicious ruikt echt naar groene appels, heerlijk fris en verslavend.

Diesel Fuel For Life. Met deze parfum begon het allemaal. Fuel For Life is een stoer, maar toch ook zoet parfum wat lekker lang blijft hangen.

Calvin Klein Eternity Summer 2010. Elk jaar brengt Calvin Klein een nieuw Eternity Summer parfum uit, die van vorig jaar vind ik heerlijk. Het is wat mij betreft een perfecte geur voor in de zomer. Eternity Summer is licht en fris, maar zeker niet simpel.

Parfum omschrijven blijft lastig, dus als je nieuwsgierig bent naar een geur, ga er dan vooral even aan ruiken in de parfumerie. Ook is Google your best friend voor foto’s en uitgebreide reviews.

Volgende week Parfum aanraders #2!

Liefs,