Wat te doen met een irritante ‘vriendin’?

Rozengeur en maneschijn, samen lachen en samen huilen… Zo hoort een vriendschap toch te zijn? Wanneer je aan een vriendin denkt, zal het woord ‘vervelend’ niet zo snel bij je opkomen. Toch zijn er af en toe van die momenten dat ze behoorlijk irritant kan zijn.

Komt de vriendin die altijd nee zegt wanneer jij ja zegt je bekend voor? Of maakt ze je altijd voor cultuurbarbaar uit zodra je iets niet weet of op de hoogte bent, waar zij wél van op de hoogte is?

De BFF die vaak zit op te scheppen over haar seksleven en het maar matig vindt dat jij nog steeds maagd bent? Of dan de vriendin die dingen leent zonder te vragen, want ja we zijn toch vrienden? Allemaal situaties die soms mijn hoofd laten tollen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze gekwetst wordt, maar aan de andere kant is het ook niet goed dat je girlfriend maar doet wat zij wil. Het beste is om gewoon te accepteren hoe zij is, want iedereen heeft af en toe wel mindere kanten.

Tot slot, er is meestal een reden voor haar gedrag. Misschien gaat ze wel door een moeilijke tijd of gedraagt ze zich vreemd door een miscommunicatie. Praat er dus over, want zwijgen verscheurt en praten verbindt.

Liefs,

Ying