Mika vertelt hoe je krullenbol het mooiste is.

1 op de 3 vrouwen in Nederland heeft krullend haar. 40% van die vrouwen verlangt naar meer krullen en een mooiere, minder pluizige structuur. Als je van nature krullend haar hebt, dan is je haar altijd sneller pluizig en dof dan iemand met sluik haar. Hiervoor heb ik een goede tip!

Door gebrek aan definitie verliest krullend haar vaak zijn vorm en glans. Als het haar niet goed verzorgd wordt, dan worden de haarvezels van krullend haar sneller ruw en daardoor verdwijnt de veerkracht in het haar. Erg belangrijk hiervoor is het juiste product. Gebruik van een goed product voorkomt vochtverlies en uitdroging van je krullend haar. Voor shampoo/conditioner is het belangrijk dat het vocht én proteinen bevat. Kies je alleen een product met vocht dan word de krul futloos. Je hebt proteinen nodig om de veerkracht en stevigheid van je krul te behouden.

Er zijn producten voor fijn, dik en gevoelig krullend haar. Dus voor ieder wat wils. Of je het nu wil föhnen met een diffuser of het lekker wil laten opdrogen.

Het mooiste voor krullend haar is om het natuurlijk te laten opdrogen. Op deze manier voorkom je dat het erg pluizig wordt. Wel is een goed rustig houdend product heel belangrijk. Een paar voorbeelden.

1: Andrelon Perfecte krul.
Deze milk houd het haar rustiger en stimuleert je veerkracht waardoor je haar lekker opkrult. Hiermee kun je zelf met een diffuser je krul stimuleren zonder dat het erg pluizig word.

2: Redken Curl refiner
Deze crème is zowel voor de verzorging als de styling. Het houdt je krul rustig en maakt je haar niet hard. Wel is dit product iets vettiger en dus geschikter voor een droger en sterker krullende haarbos.

3: John Frieda Curl Revive
Dit is een mousse Product, erg geschikt zowel voor het fohnen als het op laten drogen. Een mousse is altijd wel iets kleveriger en moet je zodra het droog is iets meer kneden om het natuurlijker te maken.

Alle genoemde producten zijn geschikt om het haar natuurlijk op te laten drogen.

Tot volgende week! X Mika

Volg Mika ook op
Facebook
Twitter
Website