Waarom gamen jongens? Xander vertelt!

Waarom gamen jongens. Volgens mij spookt deze vraag in veel van jullie hoofden rond. Ikzelf vind het wel leuk om af een potje Fifa of Halo te spelen om de verloren uurtjes op te vullen. Maar laatst vroeg ik mezelf eens af waarom ik het eigenlijk zo leuk vond. Eigenlijk is dat maar door drie dingen.

Je hoeft je playstation, computer of whatever maar aan te zetten en je kunt beginnen. Aangezien je computer geen openingstijden heeft, is het dus 24/7 een optie. Een makkelijke manier om wat lol te beleven. Ideaal dus als je even niet weet wat je moet doen!

Ook is het ideaal om aan stress en kleine irritaties te ontsnappen. Je bent lekker alleen met je spel bezig en de wereld om je heen bestaat niet. Precies om die reden denk ik dat sommige jongens hierin doorslaan. Ze gamen volgens mij zoveel dat hun echte leven steeds saaier en stommer lijkt. Tot slot zijn videospelletjes het enige wat er nog is voor hun. GAME OVER voor hun sociale leven.

En last but not least, het is gewoon spannend. Mannen houden nou eenmaal van competitie. En die competitie is er zowel op een echt als een nep voetbalveld. En ja, wij snappen ook wel dat het niks betekent als je beter bent in een spelletje dan iemand anders, het is toch leuk!

Volgens mij denken meisjes al snel aan het stereotype gamer als je ‘videospel’ zegt. Aan zo’n dikke behaarde man met paardenstaart en bril, die in zijn eentje dag en nacht zit te spelen in een stinkende kamer vol met lege pizzadozen. Maar dat is helemaal niet zo. Ik speel af en toe, net als veel jongens die ik ken. En we hebben gewoon een frisse kamer en gooien onze pizzadozen netjes in de vuilnisbak!

Xander

Fotocredit: femalegamers.nl