Een van mijn favoriete bezigheden, en ik denk dat velen van jullie mijn hobby zullen delen, is shoppen! Dagen kan ik ermee om krijgen, mits de financiële toestand dat toelaat… Wat ik zelf nog veel leuker vind dan normaal shoppen (en mijn beurs ook) is vintage shoppen! Deze week neem ik jullie daarom mee in een van mijn favoriete wijkjes hier in Parijs, waar je ook nog eens super kan vintageshoppen: Le Marais.

Le Marais is een gezellig Joods wijkje waar je lekker doorheen kan flaneren. Er zijn bekende merken te vinden, maar ook aparte boetiekjes en natuurlijk niet te vergeten de wereldberoemde falafel. Je kijkt je ogen uit als je alle pandjes bekijkt en ook de types die er rondlopen gaan niet zo maar aan je neus voorbij. Tegenwoordig vind je er ook verschillende homobarretjes. Kortom: genoeg te zien en te beleven.

Als je door de straten slentert kom je ook verschillende vintagewinkeltjes tegen. Zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan en even door alle spulletjes te neuzen. In iedere winkel zijn weer andere bloesjes, mooie tasjes, prachtige jurkjes of bontjassen. En dat allemaal voor een habbekrats!

De leukste adresjes heb ik voor jullie op een rij gezet, hier komen ze:

Free’P’Star
Er zijn drie boetiekjes van deze keten in Le Marais. Mijn favoriet ligt op de rue Sainte-Croix de la Bretonnerie. Iedere week is er een andere exposerende artiest die de zaak doet opleven met zijn video-art. Ik ben hier al meerdere keren geslaagd voor onder andere superleuke jurkjes (tien euro per stuk), een leuk bloesje (voor maar liefst drie euro) en een geweldige clutch (ook tien euro, maar ik had er nog honderd voor uitgegeven als het moest!).

Op de rue de la Verrerie ligt ook een hele leuke. Loop even naar binnen en ga even staan watertanden bij de tasjes achter de kassa (die helaas niet te koop zijn). De laatste ligt op de rue de Rivoli, wat overigens ook een superstraat is om normaal te shoppen. Deze boetiek vind ik persoonlijk het minst leuk, maar toch de moeite waard om even naar binnen te lopen.

Coiffeur
Dit vintagezaakje ligt op de rue des Rosiers, een van de leukste straatjes van Le Marais. Zelfs als je geen vintageliefhebber bent, is dit een ‘MUST-DO’! Dit zaakje is een stuk kleiner dan de andere boetiekjes. Het is dan ook aan te raden vooral niet in het weekend heen te gaan, maar op een doordeweekse dag. Er passen namelijk niet meer dan twaalf mensen in, al denken de nummers dertien tot en met tweeëntwintig dat wel in het weekend…

Sofa&Cie
Dit is echt een HUGE zaak, vol met allemaal geweldige spullen. Ook weer alles voor bijna niets. Neem eens een kijkje in het enorme assortiment bontjassen, de prijs ligt rond de twintig euro.

Frip’IRIUM
Ook een van de mindere zaakjes als je het mij vraagt, er wordt vooral kleding verkocht en wat minder accessoires. Daar gaat mijn persoonlijke voorkeur toch naar uit. Wat wel keileuk is, is om even binnen te lopen en de jurken aan de muren te bekijken. Van ouderwetse “promdresses” tot echte salsajurken, allemaal verschillende verschijningen hangen aan de muur.

Vintage bar
Last but not least, vintage bar. Zeker niet goed voor je beurs, wel geweldig om even binnen te lopen. Dit is een vintagezaakje waar ze echte Chanel, D&G, Christian Laboutin en allerlei andere dure merken verkopen. Prachtige tassen, schoenen om bij weg te kwijlen en geweldige accessoires. Helaas bestaat de prijs hier uit vier cijfers, in plaats van twee…

Veel shopplezier!

Liefs, Nina

www.ninakatherina.punt.nl

Free’P’Star
20 rue de Rivoli
61 rue de la Verrerie
8 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
http://www.freepstar.com

Coiffeur
30 rue des Rosiers

Sofa&Cie
69 rue de la Verrerie

Frip’IRIUM
2 rue de la Verrerie

Vintage Bar
16 rue de la Verrerie

P.S. Hieronder een wandeling voor jullie om langs al deze zaakjes te gaan. Hij start en stopt bij metrostation Saint Paul, metrolijn 1.