Waarom ga je vreemd?

Vreemdgaan, de vraag die het woord als eerste oproept is: Waarom? Waarom ging hij/zij vreemd, wat deed ik verkeerd, was ik niet goed genoeg? En, had ik het misschien kunnen voorkomen? Maar bij degene die vreemd is gegaan blijft erna nog een ander gevoel knagen, namelijk heel veel schuld.

Onder vreemdgaan kan je bedoelen, dat je met een ander gezoend hebt of het met een ander gedaan hebt. Persoonlijk vind ik het laatste het ergste en het meest vervelend. Gelukkig heb ik het zelf nog nooit meegemaakt, voor zover ik weet dan…

Maar ja, waarom zou iemand vreemdgaan? Laatst had ik dat besproken met een vriend, hij wist zelf eigenlijk ook niet waarom hij het had gedaan. Hij vond zijn vriendin heel leuk, en deed het eigenlijk zonder erbij na te denken. Ook had hij er veel spijt van, want zijn vriendin maakte het een paar dagen daarna uit via de telefoon.

Mijn vriend had dus spijt, maar waarom dacht hij dan destijds niet beter na? Meestal denk je dan op het moment, en niet aan de gevolgen die zo’n actie kan hebben. En oké girls, als Orlando Bloom voor je zou staan die jou wilt zoenen, ook al heb je al een vriendje, is volgens mij de verleiding moeilijk te weerstaan bij zo’n knappe hunk.

Uiteindelijk is vreemdgaan natuurlijk het vervelendste voor degene waarvan de partner is vreemdgegaan. Die wordt meestal ten onrechte veel pijn aan gedaan. Nu wil ik niet zeggen dat je je vriendje op en top moet gaan controleren, maar misschien is het wel fijn om er alvast over te praten, om misverstanden te voorkomen.

Liefs,

Ying

Ps: Hebben jullie zelf wel eens te maken gehad met vreemdgaan? Of heb je goed advies hoe je ermee om kunt gaan? Laat dan een reactie achter!