Vera geeft tips tegen acne

Ik ben ‘al’ negentien, maar ik heb ze nog steeds. Pukkels. Die stomme dingen zitten al vanaf eind basisschool op mijn gezicht en they are not ready to leave quite yet.

Mijn dokter lachte me zelfs uit toen ik zei ‘dat ik nu al zo oud ben dat die pukkels dus maar eens weg moesten gaan’. Zij heeft acne gehad tot haar eerste zwangerschap, ze was toen 31. Geen prettig vooruitzicht dus.

Ik wil mijn lotgenoten natuurlijk niet de moed in de schoenen laten zakken. Want ja, er is hoop! Er is wel wat tegen acne te doen.

Verzorging
Verzorg je huid goed. Reinig hem elke avond (ook als je geen make-up draagt) en smeer er overdag een dagcrème of moisturizer op. Koop speciale producten voor de vette/onzuivere huid, of in mijn geval voor de gecombineerde huid, aangezien mijn huid niet alleen vet, maar ook droog is.

Camouflage
Pukkels zijn heel goed te verbergen met make-up en daarvoor hoef je echt geen plamuurlaag op te smeren. Het enige wat je nodig hebt is wat groene concealer, huidskleurige concealer en eventueel foundation. Een fijn concealerpalette is die van Catrice, dat onder andere groene en huidskleurige concealer bevat.

Kijk voor stap-voor-stap uitleg onderstaande filmpje van mij uit februari. Hierin laat ik zien hoe ik een enorme puist midden op mijn neus camoufleer.


Liefs,
Vera Camilla