Moet je een verslag schrijven voor school maar is de inspiratie ver te zoeken? Ying to the rescue! Met deze tips tegen een writers block heb je binnen no-time de inspi terug!

Daar zit je dan ’s avonds laat achter je computer. Starend als een zombie neem je nog een slokje van je koffie. Een energy shot kun je nu goed gebruiken, want je hebt nog wel even te gaan. De concentratie is gedaald naar nul procent en het inspiratielevel is op een tragisch dieptepunt. Ja, het leven van een tiener gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Zeker niet als er een allesbepalend verslag ingeleverd moet worden! Dus maar even een nachtje doorhalen tot het af is.

Komt het vorige stukje je bekend voor? Dan heb ik hier wat tips tegen een writers block. Binnen no time is de inspi weer helemaal terug!

1. Inspiratie krijgen we allemaal op een verschillende manier, maar het beste advies is afleiding. Stop even met wat je aan het doen bent en neem een korte pauze. Zo kom je tot rust en ben je daarna weer klaar om je volledig te concentreren.

2. Doe eens gek, ga eens los. Door even wat anders te doen, wordt je hersenpan een beetje wakker geschud en komen er opeens de meest gekke ideeën uit. Dus draai die volumeknop helemaal open en ga los op de muziek die uit je speakers knalt!

3. Ga er even uit en geef je longen wat zuurstof, want frisse lucht doet iedereen goed. Inspiratie kan ook uit een onverwachte hoek komen en juist door met je ogen wijd open de wereld in te kijken, zie opeens dingen die je nog niet eerder zijn opgevallen.

4. Kopiëren en plakken is nooit de oplossing, maar het werk van anderen kan wel zorgen voor een inspiratieboost. Je neemt niet de volledige tekst over, maar door bijvoorbeeld op scholieren.com te kijken, krijg je wel een idee van hoe andere mensen het onderwerp aanpakken.

Hopelijk krijgt je inspiratie hier een flinke boost van!

Liefs,
Ying