Hoe geef je een te gek feestje? Xander zet de belangrijkste ingredriënten voor jullie op een rij!

Twee maanden terug was ik jarig. Maar deze week heb ik pas een feestje gegeven. Dit komt omdat ik met mijn studentenhuis een groot balkon heb. En daar kan je natuurlijk alleen op feesten, als je ook een aangenaam buitentemperatuurtje hebt.

En omdat het ‘normaal’ in mei 18 graden is leek me deze week perfect. Helaas was het weer superslecht en kon je in je T-shirtje echt niet zomaar het balkon op. Toch vond ik het feestje geslaagd!

Als je het mij vraagt zijn de belangrijkste drie ingrediënten voor een geslaagd feest:

Muziek: Het beste is om gewoon een laptop met internet aan te sluiten op wat boxen. Dan kunnen de gasten namelijk ook zelf kiezen wat voor muziek erop komt en dan hoeft iemand die even niemand heeft om mee te praten zich niet te vervelen.

Activiteit: Meestal op een feestje sta je gewoon gezellig te praten. Alleen het is ook leuk om iets van een spelletje te hebben. Gewoon om het ijs een beetje te breken. Populaire voorbeelden zijn: Stef Stuntpiloot, Kingzen en Beerpong. Van die laatste ben ik fan.

Deze spelletjes zijn zo populair, omdat ze simpel zijn en je er veel mensen bij kan betrekken. Dit zijn wel allemaal drankspelletjes. Als je die niet wil, kan je ook een pingpongtafel of een tafelvoetbalspel neerzetten!

Goede ruimte: De ruimte moet natuurlijk niet te klein zijn maar ook weer niet te groot. Te klein is gewoon benauwd, maar te groot is vervelend omdat er zich dan groepjes gaan vormen. Ook moet je niet teveel zitplaatsen of hangplaatsen hebben, want dan wordt het een zitfeestje wat verglijkbaar is met de lunchpauze op school.

Omdat je zit praat je ook niet met zo heel veel verschillende mensen. Want er zitten natuurlijk maar 2 personen naast je en door de muziek kan je echt niet naar de overkant van de kring schreeuwen.

En als er dan meer mensen willen zitten dan je plaats hebt, delen ze maar een tweepersoonsbank met zijn drieën. Delen is tenslotte sociaal en feestjes horen sociaal te zijn!

Nou dit waren mijn drie ingrediënten. Als jij nou nog een leuke toevoeging hebt lees ik hem graag in ‘de reacties’.

Xander