Waarom kunnen girls beter studeren dan boys? Xander vertelt!

Studeren, ook ik moet eraan geloven. Komende twee weken heb ik vijf zware tentamens, dus vanaf deze week is het voor mij ‘leren geblazen’. Maar concentratie is bij mij altijd ver te zoeken, ik dwaal af met mijn gedachten en om de zoveel tijd moet ik gewoon even iets anders doen. Best wel vervelend want als ik gewoon geconcentreerd was, zou het allemaal veel sneller gaan.

Volgens mij zijn meisjes veel beter in dit soort dingen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het hoger onderwijs zie ik dat er op mijn middelbare school veel meer meisjes dan jongens op het VWO zitten. Maar ook als je kijkt naar de universiteit zie je dat studies zoals geneeskunde worden gedomineerd door vrouwen.

Volgens mij komt dat omdat meisjes gewoon meer rust hebben. Jongens moeten vaak naar buiten om te bewegen en kunnen niet zo goed stil zitten. Maar meisjes kunnen denk ik best wel een middagje tekenen aan de eettafel. En om te studeren moet je ook gewoon op je kont zitten.

Ook vond ik het altijd vervelend om naar een leraar te luisteren. Ik denk dat dat ook een beetje te maken heeft met mijn trots. Die eigenschap om niet snel naar anderen te luisteren, zit gewoon in jongens. Soms betrap ik mezelf er wel eens op iets niet te doen omdat iemand anders het me verteld. Ben dus een beetje eigenwijs.

Meisjes zijn veel beter in het luisteren naar anderen. En ze zijn denk ik ook niet zo eigenwijs. Studeren is dus iets waar vrouwen gewoon beter in zijn!

Xander