Xander gaat buitenlandse studenten Nederland en onze cultuur laten zien! Wist je dat ‘dollar’ van het woord ‘daalder’ is afgeleid?

Bij mij op school komen er jaarlijks studenten vanuit het buitenland om bij ons te studeren. Meestal zijn het ‘Erasmus studenten’, dat betekent dat ze van binnen Europa komen.

Erasmus is namelijk een beurs die je als Europeaan krijgt wanneer je in een ander land binnen Europa gaat studeren. Maar er komen ook elk jaar een aantal studenten uit landen buiten Europa, bijvoorbeeld: China, Amerika en Korea.

Nu is het natuurlijk voor de meeste van die studenten heel erg spannend om naar een onbekend land te gaan, waar je niemand kent. Stel je eens voor dat jij een van die studenten was!

Daarom heeft mijn school een soort van introductie waarin ze kennis maken met de stad, school en Nederland. Nu mag ik midden augustus samen met een vriend en twee meisjes deze studenten gaan begeleiden!

Ik heb er súper veel zin in! Het lijkt me zo leuk om ze kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. We zijn namelijk echt een apart land! Nergens anders zijn zoveel fietsen als hier. En wisten jullie dat de Amerikaanse woorden ‘dollar’ en ‘Yankee’ van het Nederlandse ‘daalder’ en ‘Jan-Kees’ komen?

Natuurlijk gaan we ook elke avond flink feesten zodat ze veel mensen leren kennen en zich gauw thuis voelen in ons mooie Nederland!

Als jullie nou een land moeten uitkiezen om voor een jaar heen te gaan, welk land zouden jullie dan kiezen en waarom?

Xander