Ying over de kleine dingen die haar gelukkig maken.

In het Engels klinkt het beter dan in het Nederlands: ‘Little Things’, en dat bewijst 1D ook. Naast alle kleine dingen die iemand eigen maakt, zijn dit ook de kleine dagelijkse geluksmomentjes en de dingetjes die je aan het lachen maken.

School draait natuurlijk om leren, huiswerk en goede cijfers halen. Maar het belangrijkste zijn de vriendschappen die je er aan over houdt. Er is altijd wel genoeg tijd om de dag door te nemen met je vriendinnen, in de pauze of tijdens de les met veel lachbuien als gevolg.

Een leuk voorbeeldje: een vriendin van mij beweerde dat ze heel goed Spaans kon, dus ik vroeg haar, ‘¿Cómo te llamas?, (Hoe heet jij?), waarop zij antwoord: ¡Bien! (Goed). De jongens die toen achter ons liepen, konden niet stoppen met lachen. Een andere keer werd ik vrolijk toen een klasgenootje me opeens een knuffel gaf, omdat ik haar huiswerk had bijgehouden toen zij ziek was.

Zelf kan ik ook volop genieten van alle pauzes die ik doorbreng met mijn vriendinnen, omdat ik weet dat dit niet voor altijd is. Na de middelbare school gaat iedereen namelijk in een ander land studeren en ga ik ze waarschijnlijk niet meer zien. Het is in mijn vriendengroep heel normaal om soms na school langer te blijven om gezellig met elkaar rond te hangen en de laatste nieuwtjes door te nemen. Ook hier word ik blij van.

Het is misschien raar dat kleine dingen je dag kunnen maken en een glimlach op je gezicht kunnen projecteren. Maar de little things maken een slechte dag weer helemaal goed!

Liefs,

Ying

P.S.Het liedje van One Direction – ‘Little Things’